Sosyal medyada feryat figan asılsız paylaşımlar yapan ve bunları çoğaltanlar, gerçek dışı yorumlar yaparak insanları yalan bilgiler ile sokağa dökmeye çalışanlar ve bunun ötesinde ülkemizde yaşadığımız kimi mevzuların ülke içinde kalması gereken durumları farklı bakış açısıyla yabancı ülkelerin medyasını yanıltanlar…

Geçtiğimiz aylarda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ülkemizden çıkma yalan bilgileri diline dolayan yabancı medya mensubunun sorduğu o abuk subuk sorulara verdiği cevap tam da yerinde doğru bilgileri tokat gibi yüzüne indirmişti.

Devlet kademesinde ülkenin yönetiminde yer alan idareciler enerji ve güçlerini yurt dışında gerçekleşen toplantılarda bu tuhaf sorulara cevap vererek harcamakta.

Oysa ülkemize hizmet verilmesi gereken nokta da böylesine gerçekle ilgisi olmayan sorularla doğruları anlatmak için uğraşmak yerine kalkınma ve hamleler yapan ülkemizin atağa kalktığını duyurmak en doğrusu olacaktır.

Gönül isterdi ki gülerek izlediğimiz Avrupa’nın düştüğü ve yaşadığı durumları marketlere saldırma, ekmek kuyrukları, dünyanın sonu gelmiş gibi yapılan alışverişlerin görüntüsünü iki hafta önce aynı duruma düşen ülkemizi Avrupa ya keşke izletmemiş olsaydık.

O neydi öyle? Sanki kıtlık gelmiş gibi, yokluğa düşmüş gibi, açlık çekilecek miş gibi…

Hükümet bu görüntülerin yayınlanmasına yayın yasağı getirdiğini ilan etmiş olsaydı iyi mi olurdu kötü mü?

Elbette iyi olacaktı. Avrupa ya gülerken içine düştüğümüz durumu hiçbir ülke görmeyecek ve bilmeyecekti.

Bugün sosyal medya da yalan asılsız paylaşımlara yapılan müdahaleler de buna benzer.

ABD de ikiz kulelere yapılan saldırının görüntüleri için ABD hükümetinin koyduğu yasakları bir hatırlayın.

Kaç zaman sonra o görüntüleri dünya izledi. Tüm yayın organları özellikle görsel yayın yapan TV ler de tek bir kare görünebildi mi?

Elbette hayır!

Ülkenin menfaatine olacak tüm davranışlar da ortaya koyulan davranışlar ülkenin bekası içindir.

Bu yüzdendir ki kimi zaman internetin yavaşlatılması, savaş halinde olduğumuz durumlarda ki yasaklar ülkemizin güvenliği içindir.

Bugün internette ülkemizin yalan ifade ve paylaşımlara karşı tutum da bu yüzden hassasiyeti yüksektir.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum savunması bundandır. Yani Tek Dişi Kalmış Canavar’ın hala daha dünya da korkulan yaratık olduğunu söylemeye çalışmak ülkemize ne fayda getirebilir, ne bunları yapanlara fayda sağlayabilir? Klavye şövalyeliğine soyunanlar, bilinmelidir ki işte bu yüzden artık eski Türkiye yok !