Corendon Airlines'ten yeni sefer! Kaliningrad'dan Antalya'ya turist getirecek Corendon Airlines'ten yeni sefer! Kaliningrad'dan Antalya'ya turist getirecek
Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer, Türkiye, Hollanda ve Malta olmak üzere 35 uçakla 2024 turizm sezonuna hazır olduklarını söyledi. Çeşitli amatör spor branşları ile bazı profesyonel futbol takımlarına taşıma spon kulüplerine sponsor olduklarını anımsatan Karaer, spor destekli şirket olarak anılmaktan mutlu olduklarını söyledi. Turizm sezonunu değerlendiren Karaer, yılın iki aylık dönemine bakıldığında özellikle Almanya pazarından gelen erken rezervasyonların oldukça sevindirici olduğuna dikkat çekti. Sezona hem havacılık, hem de otelcilik sektörlerinde hazır olduklarını belirten Karaer, ‘’2024 sezonu umutlu görünüyor. Pandemi ve sonrasında sektörde toparlanma devam ediyor. Geçen yıla göre yolcu taşımada kapasitemizi yüzde 10 artırarak hem ülkemize hem de önemli turizm destinasyonlarına 6 milyon yolcu taşıyacağız’’ dedi.

MALİYETLER ARTIYOR

Havacılık sektöründe maliyetlerin sürekli arttığına dikkat çeken Yıldıray Karaer, sektörde pilot açığı bulunduğunu vurguladı. Kararer, şunları kaydetti. ‘’Başta havacılık olmak üzere tüm sektörlerde maliyetler artıyor. Sektörün uçak sayısı artıyor ama pilot bulamıyor. Avrupa’da karbon ayak izinin düşürülmesi girişimleri, Yeşil Mutabakat gibi uygulamalar Avrupa hava sahasında maliyetleri önemli miktarda artırıyor. Sektörün bir başka sorunu da slot. Zamanında slot yapamadığınız takdirde Avrupa’da slotu olumsuz etkiliyor. Slot sorunu küresel bir sorun. Tüm bunlar maliyeti yüzde 25-30 artırıyor. Bunun yanında sezon öncesi yolcu-turist taşıma için kontrat yapıyorsunuz, her şeyinizi hazırlıyorsunuz birden havaalanı vergisi, akaryakıt vergilerinin son dakika artıyor olması havacılık sektörünü oldukça zorluyor.’’ Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.