Millet olmanın erdemliliğini kimi zaman özel gün ve haftalarda bayramlarda ve kutlamalarda gösteriyor olsak ta Allah Muhafaza ülkemizin ayağı bir burkulsa içimizde ki ‘Kabir Böcekleri’ nasıl ortaya çıkacağını korono virüs kısıtlı günlerinde şahit olduk.

Defineciler iş başındaydı, hırsızlar iş yerlerini soymaktan yine vazgeçmedi, taciz, hırs, ihtiras ve kabadayılıklarla şekil yapmaya çalışanlar da azalmadı bunu daha önce yapmış olanlarda uslanmadı.

Bakkal, market, manav amcalar ise kim vurduya gitti, tezgahta etiketleri değiştirdi. En bildik Süper Marketler bile vatandaşın cebinde ki üç beş kuruşa göz dikti. Salgın döneminde kullanılması elzem olan Ateş ölçerin 75 TL den 700 TL ye nasıl yükseltildiğine şahit olduk.

Nefes almakta zorlanan vatandaşın olmazsa olmaz hava temizleyiciler ise ateş pahası fiyatlardan satışa sunuldu.

Yani daha sayamayacağımız kadar onlarca etken ve görmek, duymak istemediğimiz gelişmelere şahit olduk. Biz bunuyduk gerçekten?

Türklüğümüzle, iman ve nefis ile övündüğümüz Türk olmanın Anadolu hissiyatını bağrında taşıyan ülke olmanın erdemliğini bağıra çağıra söyleyen millet biz miydik?

Salgın döneminde kimi yerlerde örnek davranışlar sergileyen milletimizin bir çok yerde sabırsızlığına, öfke kontrolsüzlüğüne, din iman bilmez, laftan anlamaz davranışlarına maalesef tanık olduk.

Ekmek sırasında insan bıçaklamak öldürmek ne demek? Yaşlıların evine görevli gibi girip de onları tehdit ederek üç beş kuruşunu çalıp gitmek ne demek? Hani vicdan? Nerde?

Biz böyle bir millet miyiz gerçekten? Anlaşılıyor ki; “Biz böyle bir milletiz” diye övünerek bağırıp çağırdığımız o güzel davranışlar görülüyor ki her geçen gün benliğimizden, beynimizden, kalbimizden gittikçe uzaklaşmış.

Salgın bize çok şey öğretti derken salgın aslında bizim nasıl bir ruh haline dönüştüğümüzü de ortaya çıkarttı. Ancak inanıyorum ki değerlerimiz, örf ve ananelerimiz, kültürümüz, geleneklerimiz ve göreneklerimiz tutunacağımız tek sağlam mirasımızdır.

Onlardan uzaklaşırsak, onları yok sayarsak ‘Ver parayı, al parayı’ ülkelerinden dinden imandan çıkmış milletlerden ne farkımız kalır….