Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı
Antalya haber...Antalya Büyükşehir Belediyesi Yatırımlar Eski Daire Başkanı Ali Orhan Kutluer, Kadın Yarı’nın yan tarafındaki Yat Limanı’na inen yokuşta, dikkat çeken yarılma ve çökmeler meydana geldiğini tespit edince sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu. Daha önce de ‘Falezlerin bina yükünü taşıyamaması nedeniyle ‘Denize kayan bölge’ olarak haberlere konu olan bölgede alarm veren yeni olumsuzluklar ortaya çıktı.

KADIN YARI’NIN DENİZLE BULUŞTUĞU BÖLGE

Yıllardır bölgeyi kontrol altında tutan Ali Orhan Kutluer, bir süredir yaşadığı Burdur’dan zaman zaman gelip, Yat Limanı’na inen yokuştaki kırılmaları kontrol ediyor. Kadın Yarı’nın altındaki falez kırıklarının üzerinde yer alan Orduevi gazinosunun Yat Limanı’na bakan tarafında meydana gelen asfalttaki çökme ve yarıkları yıllar önce tespit eden Mühendis Kutluer, geçtiğimiz günlerde yine Burdur’dan gelerek bölgede inceleme yaptı. Kutluer bu kez yokuşun hemen hemen tam ortasındaki asfalt bölgede yeni çökük ve yarıklar tespit etti. Daha önce de bölgenin denize kaydığı yönünde uyarılarda bulunan Kutluer, “Belediye bu kırıkları üzerine yama yaparak, bu büyük sorunun üzerine makyaj yapıyor” mealinde eleştiridte bulunmuştu. Bu kez tam yokuşun üzerindeki asfaltta meydana gelen yeni kırık ve çöküklerin büyük bir felaketin habercisi olabileceğini vurguladı.

İŞTE KUTLUER’İN O AÇIKLAMASI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Orhan Kutluer, “Yine Antalya yat limanına inen yol. Yine Kadınyarı Deresi - Cumhuriyet meydanı arasindaki meşhur çatlak... Hareket başlamış, asfalt çökmüş, hatta delinmiş. Başka önlem düşünülmediğine göre dolgu ve yama için yetkililer biraz acele etse iyi olacak...” şeklinde bir açıklama yaparak hem sorunu gözler önüne serdi hem de tekrar yama yapılarak, alarm veren bölgenin makyajla kapatılabileceği yönünde eleştiride bulundu.

YİVLİ MİNAR’NİN EĞİLMESİNİ DE ETKİLEYEBİLİR

Kadınyarı ile Cumhuriyet alanı arasında büyük bir falez kırığının bulunduğu ve bölgenin her yıl denize doğru kaydığı biliniyor. Ali Orhan Kutluer geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Yivili Minare’nin eğilmesinin Kadınyarı ile Cumhuriyet Alanı arasındaki falez kırığının etkisiyle medyada gelmiş olabileceğini belirterek, önemli uyarılarda bulunmuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.