Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı
Antalya haber... 8 Nisan Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Vali Ersin Yazıcı'nın ev sahipliğinde düzenlenen programa, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Cengiz Büyükgebiz, vali yardımcıları, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Antalya Yeni Nesil Romanlar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Fatma Şirin, mahalle muhtarları ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

"MUHABBETİMİZ İLELEBET DAİM OLSUN"

Dünya Romanlar Günü vesilesiyle Roman vatandaşlar ile bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Yazıcı, “Dayanışmanın, birlik ve beraberliğin yoğunlaştığı bu güzel Ramazan akşamında sizlerle bir arada olmak çok güzel. 8 Nisan; Roman vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne hız verilmesi, her türlü ayrımcılık zemininin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaların değerlendirilmesi ve Roman kültürünün korunarak yaşatılması amacıyla Dünya Romanlar Günü olarak ilan edildi. Ben, 8 Nisan Dünya Romanlar Günümüzü kutluyor, neşemizin ve muhabbetimizin ilelebet daim olmasını diliyorum" dedi.

"ÖRNEK BİR ŞEHİR OLDUK"

Antalya'da tarih boyunca farklılıkların huzur ve güven içinde yaşadığını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, “Bugün sizlerle olmaktan, enerjinizi yüreğimde hissetmekten, sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Antalyamız tarih boyunca farklılıkların huzur ve güven içinde yaşadığı, birlikte yaşama kültürünün geliştiği örnek bir şehir olmuştur. Farklılıklarımızın bizim en büyük zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz. Birliğimizden aldığımız güçle yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. [caption id="attachment_660410" align="alignnone" width="640"] Antalya Valisi Ersin Yazıcı[/caption] Yenilen iftar yemeği ve edilen duaların ardından program sona erdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.