Antalya Gazeteciler Cemiyeti heyeti Nürnberg'e uçuyor Antalya Gazeteciler Cemiyeti heyeti Nürnberg'e uçuyor
Antalya haber... Alanya’da 3 gün önce ortaya çıkan büyük vurgunla ilgili, dolandırılan vatandaşların savcılığa başvurdukları ve şikayetçi oldukları belirtildi. Dolandırılan vatandaşların kimilerinin bu olay nedeniyle yuvalarının yıkıldığı, bankalardan çektikleri kredileri ödeyememeleri nedeniyle hacizlerle karşı karşıya kaldıkları, akrabalarından borç alarak, ‘Yüksek gelir sağlayacağım” düşüncesiyle ‘Ca……’ ve ‘Güv…. Ga….’ Adlarıyla faaliyet gösteren şirkete yatırdıkları ifade ediliyor.

MAĞDURLAR ŞİKAYETİM VAR SİTESİNE YIĞILDILAR

Alanya’da da binlerce mağdurun bulunduğu gelen bilgiler arasında. Şirketin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Metaverse” adlı sistemle ilgili açıklamalarını sosyal medyadan yayınlayarak, insanlara güven verdiklerinin de altı çizilen iddialarla ilgili, çok sayıda vatandaş ‘Şikayetim var’ adlı siteden paylaşımlar yaparak, yardım istedi.

DEVLET ONAYLILIZ, DENETLENİYORUZ DİYE KANDIRDILAR

Şikayetim Var sitesinden paylaşım yapan Fatma …. Adlı depremzede mağdur, yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı; “St.. te..cof… isimleri ilk olarak güvenilir gayri menkul, öncü Hay.. Med… kozmetik, c... Şimdi de St.. te..cof…dir. Sayın Cumhurbaşkanımız'in videosunu kullanarak insanların güvenmesi amacı güderek insanların paralarını ana parasının yüzde 5 kâr'ini her ay vereceklerini şart olarak sistemde 1 yıl kalınması gerektiğini ve çıkmak istersek 1 yıl sonunda 90 iş günü içerisinde ana paramızın tamamını hesabımıza yatıracaklarını söyleyen isimleri ise ilk olarak …………………  sonra …………. olarak değişiklik gösteren bir global şirket var. Şirket kendini tanıtırken bizlere devlet onaylı ve her 6 ayda 1 devletin denetlediğini hiçbir kanunsuz bir durumun olmadığını ve devletle anlaşmalı olduğunu söyleyerek reklam amaçlı Cumhurbaşkanımızın videosunu kullanarak insanların paralarını alıp kimine kredi çektirip. Kiminden borç aldırıp. Kiminin evini altınını arabasını, satmaları ve birikimlerini değerlendirmelerini söyleyerek yatırım yapmaları yönünde ikna edip sisteme girdikten sonrada insanlara kişi (referans) getirme zorunluluğu koyup referans getiremeyene aylık ödemesini vermeyip ve aktivasyon (zorunlu yatırım) şartı koyarak yatırımının üzerine para ekleme yapmayana yine aylık ödemesini vermeyen insanları mağdur eden bir şirketin varlığı söz konusudur. Siz kredi çekin biz ödeyelim dediler. Kredileri çektirip ödeme yapmadılar. Sadece ben değil benim gibi kaç bin insanın canı yanmakta çekilen krediden dolayı bankadan ihtarlar geliyor. Depremzede bölgesindeyim böyle olmama rağmen mağdur edildim. 3 aydır ödemem yapılmadı. Şimdi de çıkmak istiyorum. Paramı toplu şekilde değil de 24.36.48 ay taksitle verebileceklerini söylüyorlar. Ancak bizim anlaşmamızda ne referans zorunluluğu ne ek yatırım ne de çıkarken iademin taksitle verileceği yoktu. Olsaydı zaten girmezdim. Ayrıca ödeme alabilmek için sözleşme imzala ödeme vereceğiz dediler. Hiçbir hakaret etmeyeceğime ve olumsuz bir şey söylememem için 50.000 dolarlık sözleşme imzalattılar. Yinede ne ödememi ne de ana paramı vermiyorlar. Sonra ….. ……… yatırım yap. Sana yüzde 20 verelim denildi. Mecbur yapmak zorunda kaldım ancak yine ödemem yapılmamaktadır. Evime ipotek yapmıştım. İhtar gelip duruyor. Sonra S…….. adınızı kullanan bir şirket var diye şikayet gitti. Şirket tazminat açacağını söyleyince şu an en son ismi ……..dir. Alanya'da, Konya'da şubesi var. Şahısların isimleri çalışanların isimleri ve gereken tüm belgeler elimde mevcut”

400 DOLARIMI ALIP GİTTİLER

Ahmet ….. adlı bir vatandaş da şu ifadelerde şikayet sitesinde yer aldı; Güvenilir Gayrimenkul, Öncü hayat ve Carlingen isimleri ile bizden paraları topladılar. Sözleşme gönderdiler. Sonra dolar kurun geçeceğiz diye sözleşmeleri topladılar ve Carlingen.net diye bir online sistem üzerinden bizlere panel açtılar. Fakat yılbaşından itibaren aylık kazanç alabilmek için ya bir referans verip onu sisteme dahil etmek ya da yeni bir yatırım yapmak şartı getirildi. Ben itiraz edip sistemden çıkış istedim. Bana 1 yıl vadeli çıkış yapabileceğimi söylediler. Fakat 1 hafta önce iletişim kurmak istediğimde şirkette kimse kalmadığını gördüm. Ben de şikayetçiyim. 4000 dolar paramı alıp gittiler.

ŞİRKET SÜREKLİ ADRES DEĞİŞTİRİYOR

‘Şirketin adını sürekli değişerek ciddi mağduriyete Sebep Oluyor’ diyerek paylaşık yapan bir mağdur da yaşadıklarını şöyle anlattı “Başlangıçta Güv..Gay…, Ön.. Hay.. Med…l, On.Li.. Pl.., My On.Li.. ve son olarak Car…….Glo.. olarak faaliyetine devam eden ve sürekli şirket içeriğini değiştiren, müşteriye baskı yaparak sürekli kendini haklı çıkarma çabasında bulunan bu şirket adına şikayetçiyim ve mağdurlarından birisiyim. Ve akabinde yeni yatırım olarak her hafta %5 vereceğini taahhüt eden ve Starbucks ile anlaşması olmadığını anlayan müşteriler olunca adını S.T.C olarak değiştiren ve müşterilerin anlattığına göre bu %5 bile ödeyemeyen şirketten bahsediyoruz burada. Elimde tüm evraklar mevcut ve gerekli tüm mercilere başvurmamla birlikte devam etmekteyim. Bu yasal süreci takip ederek bunun peşini bırakmayacağım. Bizler mağduruz ve gerekli duyarlılığı bekliyoruz. Şikayetvar size bunu gerçekten yakıştıramadım. Ayrıca 72 saat süresi çok uzun. Bu hiç adil değil! Lütfen mevzuatlarınızı yeniden gözden geçiriniz. Öte yandan Alanya merkezli çeşitli internet TV’leri de büyük vurgunla ilgili özel yayınlar yaptılar. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.