Alanya'da Filistinliler için gıyabi cenaze namazı Alanya'da Filistinliler için gıyabi cenaze namazı
Engelsiz köy vaadiyle, bölgede yaşayan engelli vatandaşlara umut veren ancak bu vaadini gerçekleştirmeyen Başkan Ömer İşlek’e, bu projenin tanıtımı sırasında yanında olan ilçe sakini, bedensel engelli Zühre Çelik’ten duygusal olduğu kadar sitem dolu bir mesaj geldi. Facebook hesabından yaptığı paylaşımla Belediye Başkanı İşlek’e çağrı yapan genç kız, “Hepimizi hayal kırıklığına uğrattınız. Bir günlüğüne benim yerime geçer misiniz? diye yazdı.

‘HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ’ DEMİŞTİ

31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde kamuoyuyla paylaştığı, ‘Engelsiz Köy Projesi’yle engelli vatandaşlara umut olan ve adeta yaşamlarını renklendiren Korkuteli Kelediye Başkanı Ömer İşlek, projenin tanıtım aşamasında da ilçenin sevilen simalarından bedensel engelli Zühre Çelik’le röportaj yaparak yerel basında haberlere konu olmuştu. Başkan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer vermişti; Değerli hemşerilerim; Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimizle beraber kuracağımız, engelli kardeşlerimizin çalıştıracağı, sadece Korkutelimize değil tüm Antalyaya ve çevre il, ilçelerede hizmet verecek olan ENGELSİZ KÖY projemiz için destek ve dualarınızı rica ediyorum. Emin olunuz, "Birlikte BİZ Kazanacağız..."

YIKILAN HAYALLERİN ADI: ENGELSİZ KÖY

Başkanın bu vaadiyle bölgede yaşayan çok sayıda engelli genç de muhteşem doğanın içinde bir iş imkanına sahip olabileceklerini düşünerek hayaller kurmaya ve o projenin gerçekleşmesini umutla beklemeye başladılar. Ancak aradan geçen 4 yıl zarfında bu yönde bir adım bile atılmazken, bu yönde hiçbir açıklama yapılmadı ve sorular cevapsız bırakıldı. Bu olumsuzluklar, hayata tutunmak için kendilerine dal arayan engelli gençlere adeta kaderin yeni bir tokadı gibi çarptı. Engelsiz Köy Projesi, yıkılan hayallerin tükenen umutların adı oldu. O dönemde Başkanın bu projesine destek veren ve tanıtımında da yer alan 25 yaşındaki bedensel engelli Zühre Çelik, sosyal medyada yaşadıkları bu hayal kırıklığını anlatarak, kendilerine verdiği sözü tutmayan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’e yönelik sitem dolu bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Başkan İşlek’e, “Bir günlüğüne benim yerime geçer misin” diye soran Zühre, sitem dolu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İŞTE O PAYLAŞIM

“Engelsiz köy projesi niçin yapılmadı, ya da madem yapılmayacaktı niçin böyle bir vaatte bulunuldu gibi cevabını bir türlü alamadığım ve aklıma geldikçe çok üzüldüğüm yığınla soru var aklımda.
  • Ümit ederek beklediğime, sonrada hayal kırıklığına uğradığım için ve bu kadar çok inanıp güvendiğim için en çok kendime öfkeleniyorum.
  • Neden ilçemizdeki duayen usta gazetecilerin hiçbiri bu konuyu gündeme getirmiyor?
  • Neden bu konuda bir yetkili çıkıp gereken gerçek bilgileri bizimle paylaşmıyor?
  • Neden ben bu konuda yalnızım, hiç kimse neden engelsiz köy niçin yapılmadı? Diye sormuyor. Lafa gelince maşallah herkes biz engelli bireyleri anlıyor. Hepiniz yanımızdasınız, ama icrata gelince hiç kimse yanımızda olmuyor.

1 GÜNLÜĞÜNE BENİ YERİME GEÇEBİLİR MİSİNİZ?

Belediye seçimleri yaklaşıyor, o güne kadar oy vereceğimiz aday'ın, engelllilere hizmet edip etmeyeceğini lütfen iyi düşünelim. Bugün bizi hiçe sayan siyasilere seçimlerde sandığa gidince verelim onlara hak ettiği gereken notunu oylarımız ile verelim. Türkiye'nin her yerindeki tüm engelli arkadaşlarım ve kardeşlerim, oy kullanacağız adayların, bir de bu durumunu iyice düşünüp bir değerlendirelim.5 yıl boyunca pişman olacağımız bir karar vermeyelim. Önce adaylara kendimizi hatırlatalım. Hizmetkâr aşkıyla yanıp tutuşan adaylarımız, artık bir zahmet bizimde varlığımızı bir hatırlasınlar. O yüzden, biz engelliler partizanlığı filan boş verip. Bizi kim, hangi aday samimiyetle düşünüyor ona bakalım. Bizim için projeleri neler, ne kadarı samimi, ne kadarı göstermelik projeler hepsine bir bakıp, bin kere düşünüp öyle karar verelim. Unutmayalım ki, bizim bizden başka kimsemiz yok. Zühre Çelik”

O SÜRECİ MY GAZETE’YE ANLATTI

Paylaşım üzerine MY Gazete’nin ulaştığı Zühre Çelik şunları söyledi; “Engelsiz köy seçim döneminde bizlere sunduğu vaatdi ve bunu ilk benimle röportaj yaparak açıklamıştı. Neredeyse bir seçim dönemi daha yaklaştı, birçok projeyi hayata geçirdi. Fakat Engelsiz köy projesi maalesef olmadı. Hatta bununla ilgili hiç kimse hiçbir şey söylemiyor. Madem yapılmayacaktı niçin böyle bir vaatte bulunuldu ve neden biz engelli bireyleri umutlandırdı. Hayal kırıklığına uğradığım resmen.”