Antalya'da İddia uğruna 700 çivinin üzerine yattı Antalya'da İddia uğruna 700 çivinin üzerine yattı
Antalya haber...  Akra Hotels’in Begonvil salonunda basın karşısına çıkan Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) yönetimi ve Başkan Güldal Siğinç, toplantıda kuruluş amaçlarını ve gelecek dönem hedeflerini paylaşarak halkla ilişkilerin en önemli enstrümanı olan iletişimin önemine değindi. Siğinç konuşmasında; “Bu meslek ortaya yeni çıkmadı. Halkla İlişkiler ilk olarak 1960 yılında yapılan işleri kamuoyuna aktarmak için Alaaddin Asna ile Devlet Planlama Teşkilatı’nda başlamış. Ve sonrasında, bundan tam 51 yıl önce Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Alaeddin Asna ve arkadaşları tarafından İstanbul’da bugün bizim hissettiğimiz gibi büyük bir heyecanla kurulmuştur. İkinci dönem başkanı, mesleğimizin yaşayan duayeni Betül Mardin’dir ve kendisinin mesleğimizin ilk olarak İstanbul’da sonrasında diğer illerde anlaşılıp gelişmesine büyük katkı sağladığına yürekten inanıyorum. Bu nedenledir ki; TÜHİD’i diğer illerimiz de takip etmiş ve Türkiye’nin birçok önemli kentinde maalesef bizden çok önce meslek örgütlerimiz resmiyet kazanmıştır. Antalya bu ilerlemede geç kaldığından, bu gecikme mesleğimizin kentteki gelişimini de maalesef sekteye uğratmıştır. Bu durumdan dolayı son derece üzgünüz ancak böyle önemli bir yapılanmanın bizlere nasip olmasından dolayı da elbette çok mutluyuz.” sözleriyle Antalya’da bir halkla ilişkiler derneğinin bugüne kadar kurulmamasının hem şehir, hem de meslek örgütü için bir kayıp olduğunu ifade etti. Sözlerine Antalya’nın bugün bir marka ve ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek devam eden Siğinç; “Daha önce de belirttiğim gibi; Türkiye Halkla İlişkiler Derneği köklü ve yarım asırdır çalışmalarına devam eden bir dernek. Biz kendileriyle Antalya markamızın daha iyi yönetilmesi için güçlerimizi birleştirdik. TÜHİD üyeleri ve AHİD üyeleri arasında akademik dünya da var, özel ve kamu yöneticileri de var, STK’lar da var, iletişim profesyonelleri de var... Antalya büyüyor, yatırımlar büyüyor, uluslararası göç alıyoruz; coğrafyamız büyüyor, Antalyasporumuz var, sporcularımız var, her yer de bir iletişim akışı var ve bu nedenle de halkla ilişkiler birimi var. Dolayısıyla mesleğimiz de büyüyor ve işin daha doğru yönetilmesi gerekiyor. Aslında bizim de odak ve çıkış noktamız tam olarak bu. Bugünse binlerce kişinin çalıştığı kurumlarımız var. Dolayısı ile iç iletişim, insan mutluluğu çok önemli. Farklı bir dönemdeyiz ve yeni kuşağın beklentileri de farklı. Onların aidiyet hissetmelerinin, kendileri için anlam yaratılmasının, bir iletişim kültürünün oluşmasının ve şirket kültürlerinin olmasının sürekliliği aslında iletişimden geçiyor. Çünkü iletişim bütünleştirir.

"OMUZ OMUZA ÇALIŞACAĞIZ"

TÜHİD yönetiminde İpek Başkanımın hep verdiği örnektir: Tarihimizin en iyi iletişimcilerinden biri, geriye doğru baktığımızda, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu; Mustafa Kemal Atatürk’tür ve Atatürk aslında ülkeyi bütünleştirmek için, iletişimi dönemin en etkin araçlarıyla kullanmıştır: Hitabet, Matbuat ve Kartpostal... Bugün geldiğimiz noktaya bizi, Atatürk aslında iletişimle ulaştırmıştır. Anadolu’yu demir ağlarla örmüş, attığı adımları anlatmak için memleketin her karış toprağını ziyaret etmiştir ama bunu da ‘gazetecilerle’ birlikte gerçekleştirmiş. Anadolu’yu bütünleştirmiş, hitabet yapmış, vizyonunu aktarmış, heyecanlandırmış, harekete geçirmiştir. Kartpostallarla ise; o bölgenin kültürünü diğer bölge insanlarına anlatmıştır. Gittiği her bölgenin yaşayan insan yapısına göre, coğrafyaya göre kartpostallar tasarlatmıştır. Biz de Atamızın yolundan gidip, siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla, yan yana, omuz omuza çalışacağız ve bu kente birlikte katma değer sağlayacağız.” dedi.

“İLETİŞİM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

Başkan Güldal Siğinç konuşmasına; “İletişim, bugünden geleceğe yapılan bir yatırımdır. Şirketler sermaye yatırıyorlar ama en büyük sermaye şirketin iletişim yatırımı, insan yatırımıdır. Biz yönetim fonksiyonuyuz. Karar verme fonksiyonuyuz. Biz her şeyi analiz ediyoruz. Riks analizi yapıyoruz. Dolayısı ile aslında şirketlerin olmazsa olmazı, kalbi ruhu, kültürü, her şeyiyiz… İş dünyasındaki tüm süreçleri bizim gibi iletişimciler yürütüyor. Ama AHİD olarak bizim değerlerimiz var. Etik bizim için çok önemli. İnsan sağlığına zarar verecek, dünyaya zarar veren bir kurumu ya da markayı temsil etmemeliyiz. Etmeyeceğiz. Burada çok büyük markalarımız var. Çok büyük potansiyel var. En büyük marka Antalya ve Antalya’nın turizmin başkenti olması... Amacımız bunu büyütmek. İletişimi güçlendirmek. Bunun için; TUHİD’in Anadolu Buluşmaları gerçekleşecek. Biz o projede beraberiz.” Sözleri ile devam etti.

“LOGOMUZ ENERJİMİZİ YANSITIYOR”

Konuşmasında logolarının oluşumuna da değinen Başkan Güldal Siğinç; “Logomuzun rengi gördüğünüz gibi; Turuncu… Turuncu; kırmızı rengin enerjisini ve sarının mutluluk hissini birleştiren özel bir renktir. Neşe ve güneşin sıcaklığını simgeler ve hevesli olmayı, merakı, mutluluğu, yaratıcılığı, kararlılığı, çekimi, başarıyı, cesareti ve enerjik olmayı ifade eder. Tüm bu olumlu anlamlardan dolayı, logomuzda turuncuyu tercih ettik. AHİD harflerinden oluşan logomuzda A ve D harflerinden oluşan bir konuşma baloncuğu görüyorsunuz. Bu da iletişimin en önemli unsurlarından konuşmayı ve kelimeleri ifade ediyor. Ve aynı zamanda bu konuşma baloncuğunun kalp şekline dönüşmesi de AHİD üyelerinin mesleklerine ve yaşadıkları şehre olan bağlılıklarını anlatıyor. Bu anlamlı logo, Akdeniz Reklamcılar Derneği Üyesi Kreatif Direktör Emre Kunt imzası taşıyor. Kendisine bu güzel jesti ve hediyesi için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“ŞEHRİN PR AJANSI GİBİ ÇALIŞMAYA GÖNÜLLÜYÜZ”

AHİD Başkanı Siğinç basın mensuplarına kuruluş süreçlerini anlatırken;  “Bizler, Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) ile şehrimizin tüm dünyada tanıtılmasında önemli roller üstlenmeye, şehrin ‘Halkla İlişkiler Ajansı’ gibi çalışmaya hem gönüllü, hem de talibiz. Bu şehre değer katmak, mesleğimizi, çalışma alanlarımızı anlatmak ve öğrencilerimize destek sağlamak, üniversitemiz ile birlikte eğitim konusunda etkili projeler hayata geçirmek, kısacası; şehrin ihtiyaçları doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek arzusundayız.

“KAPIMIZ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA AÇIK”

Benim kişisel üyeliğim olan Türkiye Halkla İlişkiler Derneği ile Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve ekonomi gazetecileri beraber, son derece sinerji içinde çalışıyorlar. Birlikte projeler yapıyorlar, iş dünyası medya ve halkla ilişkiler dünyası arasındaki köprüyü beraber kuruyorlar. O nedenle toplantının amacı bundan sonra geleceğimizi daha iyi yönetmek adına da bir adım. Kısa bir süre önce kurulmamıza rağmen akademisyenlerden, halkla ilişkiler konusunda eğitim almış, bu alanda uzun yıllardır önemli çalışmalar yapmış, her biri birbirinden değerli isimlerden oluşan çok sayıda üyeye sahibiz. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk konusu. Derneğimize katılmak isteyen ve üyelik şartlarına uyumlu tüm arkadaşlarımıza, tüm iletişimcilere kapımızın açık olduğunu, birlikten güç doğacağına tüm yüreğimizle inandığımızı ifade etmek isterim.” dedi. AHİD temsilcileri gazetecilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

“KENDİMİZİ DOĞRU İFADE ETMEK İSTİYORUZ”

Siğinç yakın gelecekte hayata geçirmek istedikleri projelerden bahsederken; öncelikli hedeflerinin, birlikte çalıştıkları diğer meslek guruplarından farklı olarak halkla ilişkiler mesleğini icra edenlerin çalışma alanlarını kafa karışıklıklarına meydan vermeyecek şekilde, doğru anlatmak olduğunu ifade ederken; “Antalya’ya Halkla İlişkiler çalışmalarının çerçevesini doğru şekilde anlatmak ve mesleğimize hak ettiği değeri kazandırmak için, çok etkili kampanyaların hazırlıkları içinde olduğumuzu duyurmaktan mutluluk duyarım.

“GENÇLERİMİZE ‘GİTME KAL BU ŞEHİRDE’ DİYECEĞİZ!”

Bu çerçevede, ‘Gitme, Kal Bu Şehirde’ projemizle, mesleğimizi ifa etmek için hayata atılan, ilgili bölümlerden başarıyla mezun olmuş ya da son sınıfta okuyan öğrencilerimizi şehrimize kazandırabilmek için onlara istihdam sağlayacak girişimlerimiz olacak. Çünkü bu meslek için eğitim almış, başarılı arkadaşlarımızla kol kola çalışmak arzusundayız.

“BU ŞEHİR İÇİN HER YIL EN İYİ PROJELER YARIŞACAK”

Her yıl açacağımız bir yarışmayla şehre değer katan meslektaşlarımızın hazırladığı projeleri değerlendirip en başarılı 3 projeyi ödüllendirmek ve kendileriyle birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Elbette şehrimizde kamu hizmeti sağlayan, başta proje ile ilişkili Bakanlıklarımız, Valiliğimiz ve belediyelerimiz olmak üzere tüm kamu kurum, kuruluş ve özel firmalarımız ile birlikteliklerle bu projeleri hayata geçirmek çok daha keyifli olacaktır” dedi. Konuşmasının sonunda Antalya Halkla İlişkiler Derneği’nin, mevcut sosyal sorumluluk projelerine dahil olarak aktif rol alabileceği gibi, tamamen kendisinin oluşturduğu özel ve fayda getirecek projelerle de topluma hizmet etmek için çalışmayı bu şehre değer katmanın bir parçası olarak değerlendirdiğini ifade eden Başkan Siğinç, basın mensuplarıyla bundan sonra, kısa aralıklarla, yeni projelerinin duyurularında da bir araya gelmeyi ümit ettiklerini söyleyerek, katılımları için herkese teşekkürlerini iletti. Başkan Güldal Siğinç’in konuşmasının ardından AHİD Yönetim Kurulu Üyeleri, gelen soruları cevaplandırdı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.