Antalya'da ailesine kızan kişi rastgele ateş açtı Antalya'da ailesine kızan kişi rastgele ateş açtı
Antalya haber... Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in başkanlığında meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. 259 maddenin görüşüleceği toplantı, CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup üyelerinin katılımıyla başladı. Toplantı öncesinde grup sözcülerinin temenni konuşmaları yapıldı. Konuşmaların ardından meclis gündeminde yer alması için okunan önergeler arasında 16 meclis üyesinin imzası ile bu yıl 60'ıncısı planlanan Altın Portakal Film Festivali'nin iptal sebeplerinin araştırılması için araştırma komisyonu kurulması teklifi de yer aldı. Ancak teklif, meclisin 3'te 1'inin imzası bulunmadığı için reddedildi.

'ALTIN PORTAKAL ARAŞTIRILSIN' ÖNERİSİ

Bunun üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, araştırma komisyonu kurulmamasına tepki göstererek, “Büyükşehir Belediye Meclisi'nin herhangi bir komisyon kurmak için mevzuata ihtiyacı yoktur. Bizim talebimiz hep birlikte oturalım, konuşalım bu konuyu, Antalya kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmak. Bunu bir mevzuat maddesi bularak meclisin gündeminden kaçırmak çok demokratik bir hareket değil" dedi.

'ALTIN PORTAKAL'DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ'

Başkan Böcek ise “Altın Portakal'da bizden önce neler yapıldığını herkes bilir. Altın Portakal'ı özüne döndüren biziz. Seçim süreci yaklaştı diye meclisimizde zaman almanızı doğru bulmuyorum. Altın Portakal'dan size ekmek çıkmaz. Bakanlıklar neden iptal etti? Onlarla uğraşacak vaktimiz yok. Bu konu siyaset üstü bir konudur. Bu konuyla ilgili istediğiniz toplantıya açığım. Bana Altın Portakal ile ilgili hiçbir şey yapıştıramayacaksınız" diye konuştu.

TARTIŞMAYA NEDEN OLAN PLAN GÜNDEME GELDİ

Karşılıklı yaşanan kısa süreli konuşmaların ardından gündem maddeleri oylanmaya başladı. Maddeler arasında uzun süredir kentte tartışmalara neden olan, bir dönem AVM olarak kullanılan ve Haşim İşcan Kültür Merkezi'nin de dahil olduğu alanın 'ticaret-konut alanı'na dönüştürülmesi için hazırlanan 1/5 bin ve 1/1000'lik imar plan değişikliği önerileri de yer aldı.

YETER SAYISI SAĞLANAMADI

İlk olarak oylamaya sunulan 1/5 binlik plan tadilatıyla ilgili CHP grubunu serbest, AK Parti ve MHP 'evet', İYİ Parti ise 'ret' oyu vereceklerini açıkladı. Yapılan oylama sonunda kararla ilgili 22 evet, 8 hayır, 1 çekimser oy kullanıldı. Karar ile ilgili Muhittin Böcek oy kullanmadı. Sonuçlara göre 72 meclis üyesinin katıldığı toplantıda, 37 olan yeter sayısı sağlanamadığı için karar alınamadı. Aynı alanla ilgili bir sonraki madde olan 1/1000'lik planla ilgili oylamada Muhittin Böcek yine oy kullanmazken, sonuçta 17 evet, 10 hayır, 3 çekimser oy kullanıldı. Bu maddeyle ilgili de yeter sayısı sağlanamadığı için karar alınamadı. Oylamanın ardından geri kalan maddeler oylanarak meclis 22 Kasım saat 14.00'te toplanmak üzere sonlandırıldı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.