Antalya'da garsonların kavgası facia ile bitti Antalya'da garsonların kavgası facia ile bitti
 Antalya haber...Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarının ardından meclis gündeminde yer alan maddelerin oylamasına geçildi. Mecliste 115 gündem maddesi oylamaya sunuldu.

"KINIYORUM"

Gündem dışı konuşma için söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Ertürk Yazar, Aksu Belediyesi meclis toplantısında İYİ Parti Meclis üyeleri ile Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin arasında geçen tartışmayı anlattı. Mecliste bilgi edinme hakkını kullanan İYİ Parti meclis üyesinin şiddete maruz kaldığını aktaran Yazar, “Mecliste üyelerimizin bilgi alması engellendiği gibi zorla dışarı atıldı. Atılan sadece meclis üyeleri de değil. Onları temsil eden Aksu halkıydı. Nedenini öğrenmeye giden il teşkilatımız da tartaklanmış ve şiddete maruz kalmıştır. Meclis üyelerimizi vatandaşı koruma ve kollamaktan kimse alıkoyamaz. Sayın başkan kimsenin öğrenmesini istemediğiniz şeyler mi var, açıklamaktan kaçındığınız. Ranta karşı çıktığı için mi meclis üyelerimizi meclisten attınız? Yoksa gitme telaşı ve kaygısı mı bütün bu olanlar? Bu talihsiz olayı şiddetle kınıyorum" dedi.

"EDEBİYLE GELENİ HÜRMETLE AĞIRLARIZ"

Konuyla ilgili söz alan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “O gündem maddesiyle ilgili İYİ Parti grubunu temsil eden grup sözcüsü arkadaşımız gündem maddesinin tekrar geri gitmesini, tekrar çalışılmasını istedi. Oradaki plan bütçe komisyonundaki arkadaş anlattı. Fakat grup sözcüsü arkadaş samimiyetle gidiyor ama maddenin geriye götürülmesine bakıldığında samimiyetsizlik var. İşi ciddiye almaya çalışıyoruz. 2014-2019 yılları arasında da bu projeyi hazırlamıştık. O süreci arkadaşlara anlatamadık kaçırdık. Netice alamadık. Grup sözcüsü arkadaş bağırarak sözü bastırmaya çalıştı. Meclis başkanının sözünü kesmeden öte hakaret var. Bağıra bağıra konuşulunca meclisi idare eden başkanın yapması gerekeni yapmışız ve dışarı çıkarmışız. Sonrasında 27 kişi belediyeyi bastı. İçeriye baskın yapar gibi 'Biz hesap soracağız' diye gelen insana ne denir. Biz edebiyle geleni hürmetle ağırlarız. Bu tür şeylerle gündeme gelmeye çalışıyorlar. Böyle duruma düştükleri için yazıklar olsun" diye konuştu.

"AKSU MECLİSİ CANLI YAYINLANSIN" İYİ Parti Aksu ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Ramazan Özen, olayın başkan Halil Şahin'in anlattığı gibi olmadığını belirterek kamuoyunu yanılttığını aktardı. 2019 yılından beri Aksu meclisinin canlı yayınlanması için MHP başta olmak üzere önergede bulunduklarını fakat reddedildiğini anlatan Ramazan Özen, “Başkan Şahin, bu günler için meclisin canlı yayınlanmasını reddetmiş. Gündem maddesiyle ilgili 9 yıl önce göreve başladıklarında bilboardlara asmış oldukları kültür merkezi projesi var. Onun dışında Aksu'ya asılmış bir kültür merkezi projesi yok. Biz sadece 3 soru sorduk. Bu proje hazır mıdır, projenin maaliyeti ne kadardır ve 9,5 yıldır kültür merkezinin yapımıyla ilgili bir gelişme sağlanmamış olmasına rağmen komisyona geri gönderip bunun geri dönüşümü ne kadar süre alacak diyerek bu konu hakkında değerlendirme çalışması yapıp yapmadıklarını sorduk. Sayın başkan sorulara cevap vermek yerine farklı konulara girdi. Kendisine yakıştırmadığım üslupla cevap verince tartışmadan dolayı söz hakkı istedim. Ben de bu konuyu açıkladım. Zabıta arkadaşlar işlerin içerisine girmeye çalıştı. Biz Aksu halkının hakkını korumaktan vazgeçmeyeceğiz. Meclisin kamera kayıtları var. 6'ncı maddenin görüşülmesiyle ilgili kayıtları bütün kamuoyuyla paylaşsınlar. Biz nerede hakaret etmişiz, kendileri ne cevaplar vermiş bunu bütün Antalya görsün. Eğer ben haddimi aşan bir şey yapmışsam özür dilemesini bilirim fakat kendisi kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorsa kamuoyu kendisi karar versin" dedi.

"ALANYA BELEDİYESİ YAPIYOR"

Gündem dışı konuşmalarda Gündoğmuş ilçesinde yer alan bir yerin yol yapımı hakkındaki sorulara cevap veren Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, bütçelerinin yetmediğini belirterek, yolun büyükşehir belediyesi tarafından yapılması gerektiğini anlattı. 26 bahçe yolu yaptıklarını belirten Mehmet Özeren, “2019 seçimleri öncesinde söz vermişsiniz. Geçen sene Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya mahallelerini kullanan yerleri Adem başkan asfalt etti. Geçen seneki sözü hatırlatıldığında Adem Başkan söz verdiyse bunlar yapılacak dedi. Adem Başkan'ın makineleri şu an orada çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, 'burası bize ait değil ilçe belediyesine ait' dediği yolları Alanya Belediyesi yapıyor. Üreticiyi ilgilendiren yollar Büyükşehir'e ait değil mi? Bunları söylediğimde, oğlumu işten atmadığınızla cevap verdiniz. Oğlum Alanya Belediyesi'ne geçeli yaklaşık 2 ay oldu. Benim oğlum belediyenin işine yaramıyorsa atmanız lazımdı. Oğlumu niye atmadınız? İlçe başkanınızı işten attırmayı ben istemedim. Mahkemeyi kazandığım için işten attım" dedi.

"OĞLUNUZ 4 SENE BU BELEDİYEDEN MAAŞ ALDI"

Başkan Muhittin Böcek, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'in konuşmalarına tepki gösterdi. Başkan Böcek, “Muhittin Böcek olarak orada bir sözüm olmadı. Konuşmalarınıza baştan dikkat edeceksiniz. Sizin oğlunuzu belediyede çalıştığında ne kadar idare ettim? Alanya Belediyesi'ne oğlunuz geçeli ne kadar oldu? 4 yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştı ve İYİ Parti İlçe Başkanımı işten attı. Bu konulara girmeyelim. Oğlunuz 4 sene bu belediyeden maaş aldı. Niye rica ettiniz madem? İlçe belediye başkanı arkadaşlarım elinden geldiğince bütçeleriyle ilgili yapacak. Yapamadığı bütçesi olursa da Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak protokol yaparak yaparız. Antalya için çivi çakan herkesten teşekkür ederiz" diye konuştu. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.