Antalya haber... ANSİAD, 5 yıl önce kurduğu ANSİAD Küçük Felsefe Okulu'nun başlattığı felsefe ders ve seminerlerinin gördüğü yoğun ilgi üzerine, Türkiye Felsefe Kurumu ile 1-5 Şubat arasında, Antalya'da Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Türkiye'de Felsefe başlıklı bir ulusal kongre gerçekleştiriyor. Türkiye'nin pek çok üniversitesindeki felsefe bölümlerinden akademisyenlerin konuşma ve tartışmalarını kapsayacak kongrede, felsefenin etik, bilim felsefesi, mantık, siyaset felsefesi vb. sistematik disiplinleriyle ilgili değerlendirmeler yapılacak, Türk felsefesinin 100 yılda kat ettiği yol üzerinde konuşulacak. Kongreye ilişkin bilgi veren ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, ele alınacak konular arasında Türkiye'deki felsefe eğitiminin durumu, çocuklar ve gençler için felsefenin de yer aldığını söyledi. Akıncı, Türkiye'de faaliyet gösteren Kant, Heidegger, Spinoza gibi felsefe toplulukları, diğer taraftan 20 üniversitenin felsefe bölümlerinin gerçekleştireceği yuvarlak masa toplantıları yapılacağını kaydetti.

KİTAP SERGİSİ AÇILACAK

Felsefi düşünceyi daha geniş halk kitlelerine sevdirmek amacıyla Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa belediyelerinin salonlarında kongreye gelen en önemli felsefecilerle söyleşiler yapılacağını da belirten Akıncı, açılışı Akra Hotel'de yapılacak kongrenin salonlarının olduğu katta ülkemizin önde gelen felsefe yayıncılarının kitap sergilerinin açılacağını dile getirdi. Akıncı, dünya ve insanlık problemleri üzerine kafa yoran Türk felsefecileri destekleyen bu etkinliğin ülke çapında bir ilk olacağını kaydetti.

KONGRE PROGRAMI

1 Şubat Çarşamba günü Akra Hotel'de saat 10.00'da açılış programıyla başlayacak kongrede, Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve çok sayıda akademisyenin katılımıyla Türkiye'de varlık, insan, değer, mantık ve bilim, bilgi, dil, eğitim, sanat, hukuk, toplum ve devlet, siyaset, kültür, tarih ve çocuklar için felsefe gibi birçok konu başlığı yer alıyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.