Manavgat'ta yuvalama sezonu başladı Manavgat'ta yuvalama sezonu başladı
Antalya haber... Bu seçimlerle birlikte Türkiye'nin ya başkanlık sistemine devam diyeceğini ya da demokrasinin gereği olarak parlamenter sisteme dönüş yapacağını söyleyen Akıncı, “Öncelikle belirtmek isteriz ki bu seçimler tüm vatandaşlarımızın özgürce iradelerini yansıtabileceği bir ortamda gerçekleşmelidir. Bunun için başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasi partilerimizden bu hassasiyeti göstermelerini ve gereğini yapmalarını özellikle beklemekteyiz. Yine bu seçim döneminde siyasi partiler milletvekili adaylarını belirleyecek ve YSK'ya bildireceklerdir" şeklinde konuştu. “ANSİAD olarak Cumhuriyetimizin 2. yüzyılının ilk meclisini oluşturacak bu adayların niteliklerinin son derece önemli olduğunu düşünüyor ve bununla ilgili birkaç hususu vurgulamak istiyoruz" diyen Akıncı, sözlerine şu şekilde devam etti:

"ADİL, ERDEMLİ, BİLGE VE AKILLI OLMALI"

"Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzur, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik sosyal bir hukuk devletidir. Filozofların ve alimlerin de söylediği gibi devleti yönetenler, adil, erdemli bilge ve akıllı olmalıdır. Milleti temsil edecek olan aday bu ilkelerin bilincinde olmalı ve seçildikten sonra sorumluluklarını unutmamalıdır." "Türkiye'nin ve aday oldukları bölgenin tarihine ve önemli detaylarına hâkim olan, sorunlarına kafa yoran ve bu sorunların tespiti ve çözümleri için bölge dinamikleri ile birlikte çalışan ve en önemlisi bu çalışmaları milleti temsil ettiği meclis kürsüsünde dile getirebilen milletvekili aday niteliği talep edilen başka bir özellik olmalıdır."

KADIN VEKİLİN ÖNEMİ

"'Dijital çağ' olarak adlandırılan 21. yüzyılda teknolojik gelişmelerin hızı da giderek artıyor. Başta yapay zeka olmak üzere birçok teknolojik gelişmenin dünyaya hakim olmaya başladığı bir dönemdeyiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin hedefi çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmaktır. TBMM çatısı altında çalışacak milletvekillerimizin çağımızın gereği olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve bunlardan faydalanabilen bir yapıda olması için gençlerimize bu ikinci yüzyıl meclisimizde daha fazla yer açılmasının gerekliliğine inanmaktayız." "Gelişmiş, çağdaş ve yüzünü aydınlığa dönmüş bir Türkiye imajını ancak kadınlarımızla birlikte mümkün olabileceğini düşünüyor ve bundan sonra siyasi partilerimizden milletvekili adaylarını belirlerken kadın adayların seçilebilecek sıralara konmasının önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz."

BAŞARILAR DİLEDİ

"TBMM'de kadınların, gençlerin, ülkemizin her bölgesinin sorunlarını dert edinenlerin milletvekili olması parlamentonun bileşimini kuvvetlendirecek böylece toplumun güvenini artıracaktır. Bu anlamda siyasi partilerin milletvekili seçimlerine her dönemden daha fazla önem vermesini ve cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye'nin ihtiyaçlarını gözeterek karar vermelerini talep ediyoruz." 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerin Türkiye ve Antalya için hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ettiklerini kaydeden Akıncı, “Tüm adaylarımıza başarılar diliyoruz" dedi.