Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı Patara'da bilirkişi keşfi tamamlandı
Antalya haber...  Turizm kenti Antalya'nın 9 günlük Kurban Bayramı tatiline hazır olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, “Bu bayram tatilinde hem yabancılar hem kendi vatandaşlarımız için hazır durumdayız. 600 bin civarındaki yatak kapasitemizle bütün dünyaya hizmet verdiğimizi herkes biliyor. Tatil süresince de yurtiçinden geçen yıl olduğu gibi yoğun bir katılım bekliyoruz. Tabi bu büyük oranda oteller olmakla birlikte, Antalyalıların bildiği gibi otellere gelen kadar bir o kadar da ailelerin yanına gelen misafir oluyor. Dolayısıyla biz ciddi manada yurtiçinde de katılım bekliyoruz" dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ HAZIR

Yurtdışı turizmi açısından da rakamların iyi gittiğini açıklayan Vali Yazıcı, “Mutluyuz, memnununuz. Geçen yılın yüzde 33 önündeyiz. Biz Kurban Bayramı için de her şeye hazırız. Tüm güvenlik kuvvetlerimizle, bölgeye gelen insanlarımızın rahat etmesi, huzur içerisinde tatillerini sağlayabilmeleri için toplantılarımızı yaptık. Çünkü güvenliği önemsiyoruz. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımıza çağrımızdır ki, Antalya'nın denizi, kumu, güneşi ve tabi ki tarihi özelliklerinden mutlaka istifade edin. Bütün dünyaya açık olan ve turizmin başkenti olarak adlandırdığımız Antalya'mıza herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

BAYRAM TATİLİNDE KALABALIK OLACAK

Bayram dönemi turizm hareketliliğiyle ilgili AKTOB, ALTİD gibi turizm derneklerinin başkanlarıyla yaptığı görüşmelerden de bahseden Vali Yazıcı, konaklama tesislerinde yüzde 90'ın üzerinde bir doluluk beklediklerini söyledi. Bayramda Antalya'daki otellerde 400 bin civarı Türk misafir ağırlanacağını, bu sayıya yakın miktarda da evlere ve yakınlarına gelen misafir olacağını belirten Yazıcı, “Antalya bayram tatilinde kalabalık olacak. Ama herkese yetecek yerimiz var" dedi.

REZERVASYONLAR DEVAM EDİYOR

Rezervasyonlarla alakalı sorun olmadığını ve devam ettiğini de belirten Vali Yazıcı, şöyle konuştu: “Yurtdışından gelen rakamlarımız gayet güzel. Birkaç haftadır ortalama 65- 75 bin arası giriş yapıyordu. Cumartesi günü 86 bin gibi zirve rakamı gördük. Geçen yılın yüzde 33 önündeyiz, iyi gidiyoruz, sezonu da inşallah iyi tamamlayacağız. Güzel bir bayram, bayramda güzel bir doluluk, arkasından da hiç boşalmadan özellikle yabancı ağırlıklı Antalya misafir ağırlamaya devam edecek." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.