Antalya haber...   Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek Yörük Türkmen Festivali, 13-15 Eylül'de Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı mevkiinde gerçekleştirilecek. 13 Eylül günü Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ile başlayacak olan festival, temsili Yörük göçü ile devam edecek.

Y O R U K K U L T U R U 3 U N C U K E Z A N T A L Y A D A C A N L 380987 105556

Bu sene 19 özerk cumhuriyet ve ülkeden katılımcının yer alacağı, Yörük kültürünün parçası olan el sanatlarının da sergileneceği festivalle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Azamat Aldamzharov, Yörük-Türkmen dernekleri temsilcileri katıldı.

Y O R U K K U L T U R U 3 U N C U K E Z A N T A L Y A D A C A N L 380988 105556

Yörük çadırında düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Böcek, Yörüklerin yaşam tarzlarıyla Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Böcek, “Antalyamız, bu kadim kültürün en canlı örneklerinin yaşandığı şehirlerden biri olarak, bu zengin mirası gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenmektedir. Festivalimiz, daha önceki yıllarda olduğu gibi, Yörük kültürünün tüm renklerini yine bir araya getireceğiz. Uluslararası niteliğiyle öne çıkan festivalimize, bağımsız Türk Cumhuriyetleri'nden 7, Özerk Türk Cumhuriyetleri'nden 3, Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerden 9 olmak üzere toplam 19 bağımsız, özerk cumhuriyet ve ülkeden katılım sağlanacaktır. Ayrıca 35 belediyenin yanı sıra 59 Yörük-Türkmen derneği de festivalimize renk katacaktır" dedi.

Y O R U K K U L T U R U 3 U N C U K E Z A N T A L Y A D A C A N L 380989 105556

Festivalin Yörük kültürü açısından öneminden bahseden Böcek, “Festival programımızda, Türk dünyasının dört bir yanından gelen yöresel müzik ve dans topluluklarının sahne gösterileri, geleneksel Türk mutfağının lezzetleri ve geleneksel spor müsabakaları yer alacak. Cirit oyunları, kılıç ve akrobasi gösterileri, okçuluk etkinlikleri ve yağlı güreş gösterileri ile ziyaretçilerimize kültürel açıdan zengin ve etkileyici bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Bu yıl, 25 usta geleneksel el sanatçısı festivalimize katılarak, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ziyaretçilerimizle buluşturacak. Bu festival, sadece bir kutlama değil, aynı zamanda köklerimize sahip çıkma kültürümüzü yaşatma ve geleceğe taşıma çabamızın bir göstergesidir" diye konuştu.

Serik'te  önce motosiklet ardından otomobil çarptı! Zeki Acar hayatını kaybetti Serik'te önce motosiklet ardından otomobil çarptı! Zeki Acar hayatını kaybetti

Y O R U K K U L T U R U 3 U N C U K E Z A N T A L Y A D A C A N L 380990 105556

Konuşmasının ardından kendisine hediye edilen kalpağı alan Böcek, Teke yöresine ait müziklerle oynadı.

Kaynak: Haber Merkezi