Antalya haber... ATB Başkanı Ali Çandır, Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX'e 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürünün geleceğini söyledi. Çandır, 12'nci YÖREX'te oda ve borsalar, kalkınma ajansları, GAP İdaresi Başkanlığı, valilikler, belediyeler, kooperatifler, üretici birlikleri ve firmalardan oluşan 500'ün üzerinde katılımcının yer alacağını kaydetti. Çandır, “YÖREX, Anadolu'nun kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına, kültürlerin, yöresel ürünlerin buluşma noktası olacak" dedi.

YÖREX ANADOLU'DUR

Başkan Çandır bu yıl da 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla düzenledikleri YÖREX'e ilginin yoğun olduğunu söylerken, “YÖREX Anadolu'dur. Antalya'da bu yıl 4 gün boyunca yöresel ürün şöleni yaşayacağız" dedi. [caption id="attachment_707893" align="alignnone" width="640"] ATB Başkanı Ali Çandır[/caption] Çandır, Gazipaşa çekirdeksiz narından Eskişehir lüle taşına, Aydın incirinden Muğla zeytinyağına, Afyonkarahisar lokumundan Isparta gül ürünlerine, Pervari balından Erzurum civil peynirine, Bafra pidesinden Kayseri mantısına, Antep baklavasından Malatya kayısısına yüzlerce ürünün YÖREX'te ziyaretçiyi beklediğini kaydetti.

YEREL ÜRETİCİ BÜYÜK MARKETLERLE BULUŞACAK

12. YÖREX'te TOBB'un desteğiyle yerel üretici ve firmaları ulusal ve uluslararası market zincirleri ve e-ticaret siteleri ile buluşturacaklarını, ikili görüşme fırsatı sağlayacaklarını bildiren Çandır, ikili görüşmelerde iş bağlantılarının sağlanacağını kaydetti. Çandır, “Yerel ürünlerin katma değerinin artırılması için çalışıyoruz. YÖREX'te yapılacak ikili görüşmelerde büyük iş bağlantıları kuruluyor" dedi. Başkan Ali Çandır, YÖREX kapsamında 'Nesi Meşhur?' ödüllü bilgi yarışması düzenleyeceklerini belirtirken, yarışma ile yöresel ürün farkındalığını artırmayı amaçladıklarını kaydetti. Çandır, YÖREX'in ikinci günü 'Yerel Kalkınmanın Anahtarı : Coğrafi İşaretler' panelinin düzenleneceğini kaydetti.

YÖREX'E GİRİŞ ÜCRETSİZ

ANFAŞ Fuar Merkezi'nde 10 bin metrekare alanda düzenlenen YÖREX'e herkesi davet eden Çandır, fuara girişin ücretsiz olduğunu vurguladı. Çandır, YÖREX'in 10.00- 20.30 saatleri arasında ziyarete açık olduğunu aktardı. Çandır, özellikle çocukların Anadolu'nun ürünleriyle buluşması gerektiğini söylerken, annelere “YÖREX'e çocuklarımızla birlikte gelin" çağrısında bulundu. Çandır, “Atalarımızdan bizlere emanet, bizlerden ise çocuklarımız ve gençlerimize miras kalacak yöresel ürünlerimizi görmek, tatmak ve hissetmek için YÖREX'e davet ediyorum. Özellikle çocuklarımızın YÖREX'i görmesini arzu ediyorum" dedi. ATB Başkanı Ali Çandır, YÖREX'e destek veren başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere tüm oda ve borsalara, kalkınma ajanslarına, yerel yönetimlere, kooperatiflere, üreticilere teşekkür etti. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.