Antalya'da ailesine kızan kişi rastgele ateş açtı Antalya'da ailesine kızan kişi rastgele ateş açtı
Antalya haber...  2023 yılının 4'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlendi. Antalya Valisi olarak ilk kez İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılan Hulusi Şahin, özet raporunu okudu. Vali Şahin, Antalya'da 2023 yılı eylül sonu itibarıyla 763 proje üzerinde çalışıldığını, bu projelerin 425'inin genel ve özel bütçeli kuruluşlarca, 338'inin ise belediyelerin imkanlarıyla gerçekleştiğini açıkladı. Şahin, “Bedeli 77 milyar 987 milyon TL olan bu projelerin 2023 yılı ödenekleri 16 milyar 950 milyon TL'dir. Eylül sonu itibarıyla 11 milyar 14 milyon TL harcama yapılarak yüzde 65 nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır. Genel ve özel bütçeli kuruluşlarca üzerinde çalışılan 425 projenin bedeli 67 milyar 930 milyon TL. 2023 yılı ödenekleri ise 10 milyar 749 milyon TL olup dönem sonu itibarıyla 7 milyar 189 milyon TL harcama yapılmış ve yüzde 67 nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır" dedi.

NAKDİ GERÇEKLEŞME EN ÇOK İMALAT SEKTÖRÜNDE

Şahin, “Mahalli idarelerimizce yürütülen 338 projenin bedeli 10 milyar 50 milyon TL'dir. 2023 yılı ödenekleri toplamı ise 6 milyar 200 milyon lira olup, dönem sonu itibarıyla 3 milyar 824 milyon TL harcama yapılmış ve yüzde 62 nakdi gerçekleştirme sağlanmıştır. Genel ve özel bütçeli kuruluşlarımız ile mahalli idarelerimizin gerçekleştirdiği yatırımlarda nakdi gerçekleşmenin en çok yüzde 95 ile imalat sektöründe olduğu görülmüştür. Bunun yüzde 87 oranını sağlık, yüzde 76 oranını ulaştırma-haberleştirme sektörü izlemiştir. 763 projenin 193'ü tamamlanarak hizmete alınmış, 8'i tasfiye edilmiş, 81 projeye başlanılamamış, 53'ü ihale aşamasında, 428 proje ise halen devam etmektedir" diye konuştu.

'BU DÖNEMDE BAŞARILI BULUYORUM'

Özet raporunda geçen rakamların kötü olmadığını belirten Vali Şahin, “Bu gerçekleşmeler, bu kadar kritik bir dönemde, depremin olduğu, mavi tabloların hercümerç (allak bullak) olduğu bir dönemde fena bir gerçekleştirme tablosu değil. Ben başarılı buluyorum. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Başlanamayan oranı da oldukça düşük kalmış, bu da değerli. Yılın sonuna az bir zaman kaldı. Bu süre zarfında olabildiği kadar hem fiziki hem de nakdi gerçekleştirmelerin maksimize etmeye özellikle gayret gösterelim. Ödeneklerimizi kullanmayı mutlaka ve mutlaka sağlayalım. Tenkis (azaltma) olmasın. Tenkis edilecek ödenek olmasın. Buna öncelikle dikkat edelim" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.