Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze eğitim ile açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, " Okullar Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ilkokullarda 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitime başlanacaktır. Yüksek ve çok yüksek illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

ANTALYA'DA İLKOKUL, 8 VE 12'İNCİ SINIFLAR OKULA BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yüz yüze eğitim kararlarının ardından Antalya'da okulların açılıp açılmayacağı belli oldu. Buna göre Antalya'daki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretime başlanacak. Yüksek risk grubunda yer alan Antalya'da ortaokullar ve liselerde yüz yüze eğitime başlanmayacağı açıklandı. Genel uygulamanın dışında sadece liselerde yüz yüze sınavlar yapılacak.

VAKA SAYILARINDA DÜŞÜŞ OLURSA OLURSA OKULLAR AÇILACAK

81 vilayette, düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riski turuncu ve çok yüksek renkli kırmızı olarak renklere ayrıldı. Her hafta illere göre yeniden düzenleneme yapılacak. Salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşmeye göre yeni kararlar alınacak. Antalya'daki vaka sayılarında düşüş olması ve riskli grupta yer almaması halinde ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitime başlanması bekleniyor.