Antalya'da İddia uğruna 700 çivinin üzerine yattı Antalya'da İddia uğruna 700 çivinin üzerine yattı
Antalya haber...  Muratpaşa Belediyesi, bin 481 futbol sahası genişliğiyle Kırcami'de, parselasyon planlarının yerel mahkemelerce iptalinin ardından yeniden kolları sıvadı. Muratpaşa Belediyesi, mahkeme kararlarını beklemek ya da yeniden parselasyon çalışmasına başlamaktan oluşan iki çözümü masaya yatırken 3 bine yaklaşan nüfusuyla Kırcami bölgesinin en kalabalık mahallelerinden Yeşilova'nın muhtarı ve Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Akcan, sürece desteğini açıkladı.

30 CİVARINDA DAVA VAR

Akcan, Kırcami'de uzun yıllar devam eden planlama sürecinde, parselasyon planlarının bölge halkı tapularına kavuşmuşken davalara konu olduğunu hatırlattı. Yaklaşık 35 bin mülk sahibinin bulunduğu Kırcami'de, parselasyon planlarına ilişkin Antalya idare mahkemelerinde açılmış 30 civarında dava olduğunu belirten Akcan, bu davalarda 7 iptal, 3 yürütmeyi durdurma kararının Antalya mahkemelerince alındığını söyledi. Muratpaşa Belediyesi'nin Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz bulunduğunu ve bölge muhtarları ve Kırcami'nin imarı için mücadele veren derneklerin dava süreciyle ilgili yüksek mahkeme heyetini haziran ayında Konya'da ziyaret ettiklerini belirten Akcan, şunları söyledi:

"PARSELASYON SÜRECİNİN HIZLA BAŞLAMASI GEREKİYOR"

“Bu ziyaretten edindiğimiz intibaa, heyetin tüm davaların tamamlanmasını bekleme eğiliminde olduğudur. Antalya'mızda 8 mahallenin tamamı, Fener ve Çağlayan mahallelerimizin belli bölümlerin içine alan Kırcami'de artık beklemeye kimsenin tahammülü yoktur. Bu devasa boşluk Antalya'mızın kaderi değildir. İmar bizlerin olduğu kadar Antalya'mızın da geleceğidir. Depreme dayanıklı, trafik dahil kent içi birçok sorununu çözmüş bir Antalya ancak Kırcami'yle mümkündür." Bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi'nin çözüm arayışının arkasında olduklarını söyleyen Akcan, “İhtiyacımız olan hızlı bir şekilde yeni parselasyon plan sürecinin başlatılmasıdır" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.