Endemik çiçekleri ezen motosikletli gruba tepki Endemik çiçekleri ezen motosikletli gruba tepki

BAKAN YERLİKAYA'DAN KRİTİK UYARI

BİR UYARI DA AFAD'DAN

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 5 Mart Salı gününe dikkat çekerek şu ifadeleri paylaştı: "5 Mart Salı günü; Muğla'da genelinde kuvvetli ve çok kuvvetli, yer yer şiddetli; Antalya'da il genelinde kuvvetli, doğusunda (Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli yer yer şiddetli; İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi'nde yerel kuvvetli, Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli; gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ü

"CAMLARDA ÇAMAŞIR TUTMAYIN, ARABALARINIZI YIKAMAYIN"

Şen'in değerlendirmesinden öne çıkanlar şu şekilde: "Bahar aylarında Afrika üzerinden toz gelir bize. Bu yüzey tozu değil yukarıdan gelir. Bu da Marmara ve kuzeyini etkiler. 200 metreküp toz şeklinde olacak. Adana, Mersin, Bilecek, Düzce, İstanbul’da tozun olduğunu görüyoruz. Bu toz havada durur, görmeyiz ama yağmur yağarsa etkisini hissederiz. Yarın da İstanbul’a öğlenden sonra yağmur gelecek. Bu yağmurla İstanbul’un batı ilçelerinde çamurlu şekilde görülebilir. Böyle üzerimize toprak gibi yağmayacak ama yağmur damlacığının içerisinde çamur olacak. Balkonda, camlarda çamaşırlarınızı tutmayın, arabalarınızı yıkamayın. Yağmurlu çamur 1 gün yağacak.

METEOROLOJİ'DEN YARIN İÇİN UYARI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yarın için vatandaşları uyardı. Uyarıda şu ifadeler yer aldı: "Salı günü Antalya'da beklenen gök gürültülü sağanak yağışların il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat), doğusunda (Aksu, Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya) çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Kuvvetli yağışların batı kesimlerde Salı günü akşam saatlerden sonra, doğusunda ise Çarşamba sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
İzmir ve Aydın çevreleri ile Edremit Körfezi'nde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Aydın'ın kıyı kesiminde yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

BİR UYARI DA ANTALYA VALİLİĞİNDEN

Valiliğin resmi internet sitesinde de yer alan açıklamaya göre yarın öğle saatlerinde başlayacak olan ve gece yarısına kadar sürmesi beklenen fırtınan oluşturacağı ulaşımda aksama, fırtına, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi afetlerden doğabilecek aksamalara karşı uyardı. Valilik tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgide; Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Salı) Antalya Körfezi'nde rüzgarın öğle satlerinden sonra güneyli yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Fırtınanın oluşturacağı muhtemel olumsuzluklara (ulaşımda aksama, fırtına, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi) karşı başta balıkçılarımız ve denizcilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Tüm vatandaşlarımıza duyurulur" denildi.