Antalya'da trafikteki tartışma facia ile bitti Antalya'da trafikteki tartışma facia ile bitti
Antalya haber...  Yapılan araştırmalar sonucunda bazı kişilerin yoğun olarak uyuşturucu ticareti gerçekleştiği; kendileriyle irtibat kuran ve uyuşturucu kullananlara para karşılığında uyuşturucu madde sattıklarına dair kuvvetli istihbarat bilgilerine ulaşan Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, zehir tacirlerinin yakalanmasına ve ilçede uyuşturucu trafiğinin önlenmesine yönelik düğmeye bastı. Başsavcılığın talimatıyla Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri önce 3 ay süren izleme ve takip sürecine girdi. Bu takip sürecinde; şüphelilerin uyuşturucu maddeyi nereden, kimlerden ve nasıl temin ettikleri ile nerede gizledikleri, uyuşturucu madde ticaretinin kimlerle ve nasıl bağlantı kurularak ticaretinin yapıldığı ortaya çıkarılırken, suça konu uyuşturucu maddelerin kaynağı ile ele geçirilmesi için önemli bir mesafe kaydedildi.

7 KİŞİ TUTUKLANDI

İzleme ve takip sonucunda 9 şüphelinin uyuşturucu madde ticareti yaptıklarına yönelik önemli deliller elde eden ekipler, şüpheliler hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan soruşturma açtı. 9 şüpheliden birinin başka bir suçtan cezaevinde bulunduğu belirlenirken, diğer 8 şüpheli yakalandı. İşlemlerinin ardından 7 şüpheli tutuklanırken, bir şüpheli ise Elmalı Sulh Hukuk Hakimliği'nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Soruşturma sürecinde birçok yerde arama yapan ekipler, 56 farklı ebatlarda A4 diye tabir edilen kağıda emdirilmiş sentetik cannabinoid maddesi, 1 paket 2,14 gram esrar, 4 ecstasy hap, ezilmiş vaziyette 4 ecstasy hap, toplamda 10 gram metamfetamin, 1 gram eroin, uyuşturucu kullanımına yarayan aparat payp, 26 gerica isimli hap, 20 santimetre uzunluğunda 2 kenevir bitkisi ve ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Yürütülen soruşturma esnasında da yakalamalara devam eden ekipler, 16 şüpheli hakkında Türk Ceza Kanunu 191/1 maddesi kapsamında, 'kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak' suçundan işlem yaparken, Başsavcılık, zehir tacirlerine yönelik yürütülen çalışmaların aynı kararlılıkla devam edeceğini bildirdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.