Antalya Yat Limanı girişindeki dernek lokalinin açılışına sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri ile dernek üyeleri katıldı. Konuklar kapıda bando ile karşılandı.

İKİ BAŞKAN BİRLİKTE AÇTI

1915 yılında kurulan ve yeni yönetimi de Filiz Cesur'un başkanlığında oluşan Antalyalılar Dayanışma ve Dostluk Derneği Lokali'nin açılışını Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal ile Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü birlikte yaptı.

HEPİMİZ ANTALYALIYIZ

Başkan Ümit Uysal, Antalya'da hemşeri derneklerinin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti, "Türkiye'nin ve dünyanın dört bir tarafından komşularımız var. Hepsiyle birlikte Antalyalıyız, iyi komşuluk ilişkileri içinde yaşıyoruz. Dernekler, kültürlerin yaşatılması için önemli bir vesiledir" dedi.

DOSTLUKLAR HAYAT BULACAK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'de, "Dernek açılışları insana ayrı bir mutluluk veriyor. Antalyalılar Derneği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şüphesiz ki dünyanın en güzel yeri Antalya'dır' dediği Antalya'nın en güzel panoramik görüntüsünü muhafaza eden bir yerde açıldı. Dostluklar burada hayat bulacak" diye konuştu.

KÜLTÜRLER ARASINDA KÖPRÜ

Antalyalılar Dayanışma ve Dostluk Derneği ile Geçmişten Bugüne Antalya Dostları Grubu'nun da başkanı olan Filiz Cesur, yeni mekanın derneğe tahsis edilmesine ve açılışına katkıda bulunan kuruluşlara teşekkür etti. Başkan Cesur, şöyle devam etti; "Derneğimizin lokali restoran-kafeterya tarzında, panoramik manzara eşliğinde Antalya'da yaşayan yerli-yabancı herkese hizmet verecek. Derneğimiz Antalya'nın eski örf, adet ve geleceklerinin yaşatılmasına, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunacak, kültürler arasında köprüler olacak, hemşeri dernekleri arasında dostlukların oluşmasına katkı koyacak." Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.