Antalya'da güzellik merkezine baskın Antalya'da güzellik merkezine baskın
Antalya haber...Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya'daki turizm tesislerindeki yatak kapasitesinin 650 bin civarında olduğunu belirterek, bayram dönemi doluluk oranının yüzde 90'ın üzerine çıktığını söyledi. Paket tur kapsamında Antalya'da tatil planı yapan yerli turistin 300 bin civarında olduğunu belirten Kavaloğlu, kente günlük 65- 70 bin yabancı turist geldiğini, Alman, Rus ve İngilizler başta olmak üzere yabancılar açısından da yoğun ilgi olduğunu açıkladı.

ALANYA'DA NÜFUS 1.5 MİLYONA ÇIKACAK

364 bin nüfuslu Alanya'da yatak kapasitesinin 200 bin olduğunu belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bayram rezervasyonlarının yüzde 90'lara çıktığını belirterek, “Bayramda yüzde 100'e ulaşmasını bekliyor ve tesislerin dolacağını düşünüyoruz. Misafirlerimiz mutlaka rezervasyonları yaptırarak gelmelidir, yer bulmakta ciddi güçlük yaşayabilirler. İkinci konutlar, yerleşik yabancılar, günübirlikçilerle ilçede nüfusun 1.5 milyonu bulmasını bekliyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler olarak da tüm hazırlıklarımızı bu nüfus beklentisine göre yaptık, tüm personelimizle teyakkuzda olacağız" dedi.

KEMER'İN NÜFUSU 7'YE KATLANACAK

50 bine yakın nüfuslu Kemer'de toplam yatak kapasitesinin 120 bin civarında olduğunu belirten Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, bayram için kapasitenin 110 bininin dolduğunu kaydetti. Otel yöneticileriyle yaptığı görüşmelere göre Eylül, Ekim aylarının bile neredeyse tamamen dolduğu bilgisini aldığını anlatan Topaloğlu, “Kemer'in bayram nüfusunun en az 350 bin olmasını bekliyoruz" dedi.

KAŞ YÜZDE 100 DOLULUK BEKLİYOR

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 62 bin nüfuslu ilçede butik oteller ve villalardaki toplam yatak kapasitesinin 25 bini aştığını söyledi. Bayram için yüzde 90 doluluğa ulaşıldığını açıklayan Ulutaş, yüzde 100 doluluk beklediklerini söyledi. Günübirlik ziyaretçilerle bayram günlerinde nüfusun 200 bin civarında olacağını belirten Ulutaş, “Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Misafirlerimizin rezervasyonlarını yaptırarak gelmelerini öneriyoruz" diye konuştu.

MANAVGAT- SİDE 3'E KATLAYACAK

253 bin nüfuslu Manavgat'ta 250 binin üstünde yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut, “Bayramda günübirlikçilerle birlikte ciddi bir nüfusa ulaşması, büyük ihtimalle 3 katına çıkmasını bekliyoruz. Bayram rezervasyonlarında bölgede şu an kapasitenin yüzde 90'a yakını doldu. Bayramda yüzde 90'ı aşmasını bekliyoruz. Yüksek sezona denk gelen bayram tatilinde misafirlerin mağdur olmamaları için gelmeden önce mutlaka rezervasyonlarını yaptırmalılar" dedi.

ÇIRALI TAMAMEN DOLDU

1000 nüfuslu Çıralı'da villa işletmecisi Mehmet Başar, 10 binin üzerindeki kapasitenin yüzde 100'e yakının dolduğunu, Çıralı'da yer bulmanın çok zor olduğunu ve rezervasyonsuz kesinlikle gelinmemesi gerektiğini söyledi. Başar, çadır ve kamp alanlarının dahi rezervasyonları kapattığını, bayramda nüfusun 30 bini bulacağını kaydetti.

OLİMPOS'TA YER KALMADI

2 bin nüfuslu Olimpos'un 12 bin yatak kapasitesi olduğunu belirten ağaç evler işletmecisi Kadir Kaya, "Sahile yakın işletmeler yüzde 100 doluluğa ulaştı. Çok ciddi bir talep var ve benim işletmemde yer kalmadı. Arayan birçok kişiye olumlu yanıt veremiyoruz. Üst kısımlardaki tesislere ciddi talep var, bayramda trafiğin kilitlenmesini bekliyoruz. Rezervasyonsuz gelenler çadır kuracak yer bile bulamayabilir. Nüfusun bayramda 15 bini aşacağını düşünüyoruz" dedi.

BELEK'TE LÜKS TURİZM

Lüks turizm tesislerinin bulunduğu Belek'te 55 bin civarında yatak kapasitesi için doluluk oranları yüzde 70 civarında açıklandı. Belek bölgesinde kişi başı günlük fiyatlar bayram için 150- 200 Euro'dan başlıyor. Otellerin süper lüks villalarında ise gecelik 2 bin Euro'dan 20 bin Euro'ya kadar seçenekler var. Belek'teki villaların geceliği 520 bin TL'yi buluyor. Belek'e göre daha uygun fiyatlı oteller ve 20 bine yakın yatak kapasitesinin bulunduğu Boğazkent bölgesinde ise rezervasyonlar yüzde 90'a ulaştı.

SULUADA REZERVASYONLAR

5 bin nüfuslu Adrasan'da 4 bin yatak kapasitesinin yüzde 100'e yaklaştığını açıklayan tekne işletmecisi Kudret Acar, “Bayramda nüfus 50 bini bulur. 140 tekne var ve 90'a yakını Suluada, diğerleri de Ceneviz ve diğer koylara tur yapıyor. Özellikle Suluada turlarında tekneler adaya ulaştığında kıyıya yanaşabilmek için sıraya giriyor. Tekne turlarında bayram rezervasyonu yüzde 80'i aştı" dedi.

KUNDU- LARA'DA DURUM

Kundu- Lara turizm bölgesinde ise toplam 40 bini aşan yatak kapasitesinde dolulukların yüzde 90'ı aştığını belirten otel genel müdürü İsmail Çağlar, Antalya geneli paket tur ve diğer rezervasyonlarla bayramda 450 bine yakın Türk misafir beklendiğini kaydetti. Bölgede fiyatların oda 2500 TL- 7800 TL, villa ise 2 bin- 4 bin Euro civarı olduğunu söyleyen Çağlar, birçok otelin rezervasyonları tamamen doldurduğunu ve taleplere yanıt veremediğini dile getirdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.