Alanya'da tekneciler birbirine girdi Alanya'da tekneciler birbirine girdi
Antalya haber...  Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Çelenk törenine AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, siyasi partilerden temsilciler, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Çelenk sunumunun ardından Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'le birlikte Antalya Valiliği bahçesinde tebrikleri kabul etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Caddesi'nde devam etti. Resmi törende Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askeri bandosu marşı eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Askeri araçla Vali Şahin ve Başkan Böcek, halkın bayramını kutladı.

101'İNCİ YILIN HAKLI GURUR VE HEYECANINI YAŞIYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. TSK adına konuşma yapan piyade üsteğmen Arif Yılmaz, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden 30 Ağustos 1922'de kazandığımız büyük zaferin 101'inci yılının haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kastedenlere karşı 101 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekün varoluş mücadelesi sonucunda bir zafer kazanmıştır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de rehberimiz olmaya devam edecektir" dedi. Törende Konyaaltı Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi sonrasında TSK mensuplarının bayrak geçişi ile askeri bando eşliğinde gazi ve şehit aileleri dernekleri, 3'üncü Piyade Tugay Komutanlığı birlikleri, Jandarma, Emniyet ve Zabıta güçlerine ait donanımlı araçlar ve atlı birliklerin yer aldığı kortej gerçekleşti.

BÜYÜKŞEHİR ÖNÜNDE TÖREN

Büyük Zafer'in 101'inci yıl dönümü dolayısıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde de tören düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer tarafından Başkan Muhittin Böcek adına, hizmet binası önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunuldu. Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.