Alanya'da tekneciler birbirine girdi Alanya'da tekneciler birbirine girdi
Antalya haber...Antalya'nın dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli etkinliklere sahne oldu. Kemer, Gazipaşa, Serik ve Korkuteli'de Kaymakam, STK temsilcileri, siyasi ve parti ilçe başkanları, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla kutlamalar gerçekleşti.

Serik ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 

İlk törende Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından tören sona erdi. İkinci tören Atatürk Caddesi'nde gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz tarafından yapıldı. Ekiz, "23 Nisan bizim için alelade bir tarih değildir. Bir dönüm noktasıdır. Esaret zincirleri ile ayakları bağlanmak istenen bir milletin esareti kabul etmediğinin en güzel bir örneğidir. Bir milletin küllerinden doğuşunun dünyaya ilanıdır. Her şeyin en güzeline layık siz öğrenciler okuyan, anlayan, araştıran, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağını unutmayın. Yeter ki başaracağınıza inanın, başarmak için çalışın" dedi. Tören öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi, müzik dinletisi, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında yarışmalarda dereceye girenlere Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Enver Aputkan ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ayhan Aktürk tarafından ödüllerin verilmesi ile devam etti. Törende çocuklar depremden zarar gören 11 ildeki öğrenci ve vatandaşlar için 'Kalbimiz sizinle atıyor' diyerek pankart açtı. Öğrenciler törene katılanlar tarafından ayakta alkışlandı. Tören ilçedeki tören geçişinin ardından sona erdi.

Kemer ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kemer'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103'üncü yılı ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunumu ve düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Törene Kaymakam Hüseyin Çam, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ergel, Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunumun ardından aynı alanda düzenlenen etkinliklerle tören devam etti. Etkinlik başlangıcında Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından program, halk oyunları gösterileri, şiir ve kompozisyon dinletileri ve yarışmalarda birinci olan öğrencilere Kaymakam Hüseyin Çam, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı ve Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

Gazipaşa ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül'ün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalar Akalan İlk ve Ortaokulu'nda devam etti. Programa Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Sakin, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Yer, kamu kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Altun ve Belediye Başkanı Yılmaz halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Kutlama okul öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu programla devam etti. Programda öğrenciler şiir okudu, halk oyunu gösterisi yaptı.

Korkuteli ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 

Korkuteli'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Şehitlik Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak'ın çelenk sunumunun ardından kutlamalar devam etti. Kutlama programına Kaymakam Sezgin Üçüncü, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yavuz Öztop, Cumhuriyet Savcısı Zübeyde Dalgulge Şengül, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Vedat Kılınç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak, Emniyet Müdürü Osman Cihan Torun, siyasi parti başkanları başta olmak üzere protokolün diğer temsilcileri, gaziler, askeri erkan, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Tak yaptı. Konuşmanın ardından Yaşar-Sadi Tekin İlkokulu ve Mustafa Kemer İlkokulu'nun ortaklaşa düzenledikleri programda öğrenciler şiirler okudu. Halk oyunları gösterisi, anasınıfı öğrencilerinin gösterileri, ödül töreni, ilkokul öğrencilerinin müzikli gösterileri ve ardından final gösterisini ile tören sona erdi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.