Endemik çiçekleri ezen motosikletli gruba tepki Endemik çiçekleri ezen motosikletli gruba tepki
Antalya haber...  Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen ve Muhittin Böcek'in katılmadığı Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı, meclis üyesi Mesut Kocagöz başkanlığında yapıldı. 127 maddenin görüşüldüğü meclis, CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti ve SP grup sözcülerinin, gündem dışı konuşmalarıyla başladı. Gündem dışı konuşmasını yapan AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, film seçkisinde yer alan 'Kanun Hükmü' filmi tartışmaları nedeniyle iptal edilen Altın Portakal Film Festivali ile ilgili konuştu. Demir, “60'ıncı yılına geldiğimiz film festivalimizde maalesef hiç istenmeyen görüntüler meydana geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından maalesef Antalya Altın Portakal Film Festivalimiz Antalya'mızın bir değerli markası terör örgütlerinin sözcülüğünü yapan, reklamını yapan bir şekle getirildi. Muhittin Böcek önce bir dik durdu ama sonra geri döndü. Çareyi Altın Portakal Film Festivali'ni yapmayarak rafa kaldırarak bir çözüm buldu. Gerçekten çok çok yazık" dedi.

'5 YILDIR TOPLU ULAŞIM PATLADI, TRAFİK PATLADI'

Festivalin iptal olması nedeniyle üzgün olduklarını belirten Demir, “Böcek'in yönetiminde yaklaşık 5 yıldır toplu ulaşım patladı, trafik patladı, vektörle mücadele patladı, en sonunda Antalya Altın Portakal Film Festivali de patladı. Hepimiz ciddi şekilde üzgünüz. Keşke Antalya Altın Portakal Film Festivali terör örgütü propagandalarıyla gündeme geleceğine bir cumhuriyet filmleri seçkisi olsaydı da cumhuriyetimizin 100'üncü yılı coşkusuna daha da bir coşku katar hale gelseydi. Bütün Antalyalılar da Film Festivalimiz vesilesiyle bir kez daha bu coşkuyu yaşasalardı" diye konuştu.

'MEYDAN OKUMA ARENASINA DÖNÜŞTÜ'

Konuşmanın ardından söz alan MHP grup sözcüsü Selçuk Senirli, geçtiğimiz günlerde Başkan Başdanışmanı Cem Oğuz, Başkan Danışmanı Lokman Atasoy'un 'Bu ışıltılı hayatı biz seçmedik' yazılı sosyal medya paylaşıma atıfta bulunarak söze başladı. Senirli, “Işıltılı hayatın lütfedildiği yüksek bürokratlar ve danışmanlara merhaba diyorum. Altın Portakal Film Festivali bu yıl sanata kirli emellerine alet eden, terör örgütü yardakçıları ile gaflet uykusunda, ışıltılı rüya aleminde yaşayan yüksek bürokratların sebep olduğu ülke gündemine oturan bir krize dönüştü. Son yıllarda şehrimizin, festivallerinin bilhassa ödül törenleri, sanatçı siyasetle harmanlayıp harmanlayanlarca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle ve Türk milletine meydan okuma arenasına dönüştü" dedi.

BÜROKRAT VE DANIŞMANLARA 'İSTİFA' ÇAĞRISI

Altın Portakal'ın halkın festivaline dönüşmesini istediğini söyleyen Senirli, “FETÖ Terör Örgütü propagandası yapan bir filmin yarışmaya dahil edilmesi ve akabinde yaşananlar bardağı taşıran son damla oldu. Bir kez daha kişilerin ülke değerleriyle ilgili tutumunu, yetersizliğini, yok hükmünde olduklarını gördük. Bir öyle bir böyle, sabah başka, akşam başka kararsızlık, yapbozculuk, kargaşa, kriz, skandal. Altın Portakal bu kriz sonrası partizanların değil, halkın festivaline dönüşür. Bu skandalın asıl sorumluları olan ışıltılı ve pırıltılı hayatı sürmekten başka kaybı taşımayan, görevini ifa ve icra edemeyen, yüksek mevkilerdeki beceriksiz bürokratları ve danışmanları onurluca istifaya davet ediyorum. Şayet istifa etmezlerse Torosların evladı sayın başkanımızın bu şımarık kibirlere gereğini yapacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

'LEKE DÜŞÜRMEMEK İÇİN İPTAL EDİLMİŞTİR'

Konuşmaların ardından söz alan Mesut Kocagöz, “Muhittin başkanımız Altın Portakal markasına zarar vermemek için bir müdahalede bulunmuştur. Başkanımız 2019 yılında sadece 13 milyon 990 bin lira harcadı. Daha önceki dönemlerde bu rakam 28 milyon civarındaydı. Başkanımız festivalin sanat organizasyonuna hiçbir şekilde müdahale etmedi. Hiçbir şekilde baskı ve sansür uygulamamıştır. Bunlar siyasete alet edilecek konular değildir. Altın Portakal bizim markamızdır ve bu markaya leke düşürmemek için iptal edilmiştir. Bu yıl içerisinde çok daha iyisini hep beraber yapacağız" dedi.

'MECBUREN BU FESTİVALİ YAPMAK ZORUNDASINIZ'

Kocagöz'ün konuşmasının ardından söz alan AK Parti meclis üyesi Hasan Cumhur Göncü, “İhaleye belediyemizin kuruluşu olan ANSET giriyor ve alıyor. Bu festivalin sahibi Antalya Büyükşehir Belediyesi ve şirketi ANSET'tir. Şimdi 'yönetmen yanlış yaptı, kendi karar verdi' gibi şeylerle sıyrılınmaz. Başkanımız 4 kere karar değiştirdi çünkü ışıltılı hayata kapılan yüksek bürokrat ve danışmanları konudan bihaber oldukları için bu ihalenin yapılıp, harcamalar başladığı için bu işin dönülemez olduğunu sonradan fark ettiler. Mecburen bu festivali yapmak zorundasınız. Bu ihaleye göre harcamalar yapıldı bunu yapmazsanız kamu zararı yapılır" diye konuştu.

TUNCER'E 'POLEMİĞE GEREK YOK' CEVABI

Bu sırada mecliste bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, ANSET ortaklar kurulu başkanı olarak açıklama yapabilmek için Kocagöz'den söz istedi. Kocagöz, 'polemiğe gerek yok' diye Tuncer'e söz vermezken Selçuk Senirli de 'biz bürokratları muhatap almıyoruz' diye cevap verdi.

'BU KONU AİLEYİ İLGİLENDİRİR' ÇIKIŞI

Konuşmaların ardından söz isteyen CHP meclis üyesi Şafak Otuzaltı, “Burada bir hata yapıldı. Terörü çağrıştan bu filmi getirdiler. Oradaki suçluları çıkarıp cezalandırmak yerine meclis üyemiz Oktay Başaran orayı eleştirdi diye disiplin kuruluna sevk ettiler. Oktay Başaran bir yanlışı dile getirmiştir. Disiplin Kurulu'ndaki arkadaşlara rica ediyorum. Karar verirken adam gibi karar versinler" dedi. Otuzaltı konuştuğu sırada Kocagöz, 'Bu konu aileyi ilgilendirir. Bu konu parti içerisindeki bir olaydır. Diğer arkadaşlarımızı bunlarla rahatsız etmeyelim. Onun yeri burası değil' diyerek araya girdi.

'HATAYI DİLE GETİRDİM'

Altın Portakal ile ilgili açıklaması nedeniyle disipline sevk edilen meclis üyesi Oktay Başaran, “Açıklamamda çoğu insanın kanına dokunacağı bir hatayı dile getirdim. Yanlış değerlendirildim. Bununla alakalı da Kepez İlçe Başkanlığı'ndan disiplin kuruluna sevkim söz konusu oldu. Ben FETÖ'yü eleştirdim diye disiplin kuruluna sevkim, ihracım olursa kararı kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. Öte yandan geçen ay kentte tartışılan ve 1/1000'lik planı Muratpaşa Belediyesi'nde kabul edilmesinin ardından tekrar Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne gönderilen eski hal alanındaki plan tadilatı hakkındaki İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının teklif yazısı oy birliğiyle komisyona sevk edildi. Meclis 13 Ekim Cuma devam etmek üzere sonlandırıldı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.