Akdeniz Üniversitesi’nde son 2 ayda yaşanan intihar vakaları üzerine rektörlük açıklama yaptı. 3 öğrencinin yurt odasında, 1 öğrencinin ise evinde hayatlarını sonlandırması üzerine rektörlük, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

“GEÇTİĞİMİZ HAFTA KOMİSYON KURULDU”

AÜ Rektörlüğü sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

NE OLMUŞTU?

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve yurtta kaldıkları öne sürülen 3 öğrenci, yurdun penceresinden atlayarak hayatına son verdi. Yine aynı üniversiteden ve yurtta kalan bir diğer öğrenci ise ailesinin evine gittiğinde intihar etti. Bunun üzerine açıklama yapan üniversite, sorumluluk ve yetki alanlarında olmamasına rağmen konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı. Twitter’da gündem olan konunun ardından, intihar eden öğrencilerden Halil Gülcan’ın abisi olduğunu iddia eden bir kullanıcı, paylaşım yaparak 11 Mayıs’ta hayatını kaybeden kardeşinin ölümüne ilişkin açıklamada bulundu. Olayı sabah 05.30 sıralarında, Halil’in arkadaşlarından öğrendiğini ve olayın ise gece saat 01.47’de yaşandığını öne süren acılı abi, yetkililere yardım çağrısında bulundu. https://twitter.com/Chnglcn/status/1535713899693080582 Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.