ABD'de enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla altın fiyatlarında yükseliş başladı. Altın, Cuma günü ons başına 2.400 dolarlık kritik seviyenin üzerinde tutunarak, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz oranlarını yakın zamanda düşüreceğine dair güvenlerinin artmasıyla üst üste üçüncü haftalık kazancını elde etti.

Altındolar

Borcu olanlar dikkat! SGK'dan IBAN uyarısı geldi Borcu olanlar dikkat! SGK'dan IBAN uyarısı geldi

GRAM ALTINDA REKOR SEVİYE

Türkiye'de gram altın fiyatı da bu yükselişten destek alarak rekor kırdı. Kapalıçarşı'da 22 ayar gram altın 2.569 liraya kadar yükseldi.

Haftalık olarak değerlendirildiğinde, altının gram satış fiyatı yüzde 2,20 artışla 2.559 liraya, çeyrek altının satış fiyatı 4.201 liraya ve Cumhuriyet altınının satış fiyatı yüzde 2,12 yükselerek 16.740 liraya çıktı.

Altın1

GRAM ALTIN İÇİN KAPALIÇARŞI’NIN TAHMİNİ

Peki altın almalı mı, satmalı mı? Gram altın düşecek mi yükselecek mi? Kapalıçarşı kuyumcu esnafı altın fiyatları için peş peşe açıklamalarda bulundu. Kapalıçarşı kuyumcu esnafı, “Şu anda gram altın yükselişte ve bu yükseliş devam edecek” dedi. Bir başka kuyumcu ise, “Daha da yukarı gidecek. Şu an 2.560 TL seviyesinde ama 2.700, 3000 liralara kadar gidecek.” ifadelerini kullandı. Diğer kuyumcu esnafı ise, “Uzun dönem için altın alma zamanı. Yatırım için alanların bir kısmı getirip altın bozduruyor, bir kısmı ise daha da yükselir diye bekliyor” dedi.

Altınn7

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın için yaptığı değerlendirmede, “Yurt dışı piyasalarda altın hızlı bir yükseliş gösterdi. 2.380 dolar seviyelerinden 2.415 dolara yükseldi. ABD enflasyon verisi, Eylül ayı itibarıyla Fed’in faiz indirimine başlayacağı beklentisini oluşturdu. Şu anda altın, tasarruf için alma zamanı. Ama ihtiyaç içinse her an satış yapılabilir” diyerek yatırımcıya uyarıda bulundu.

Editör: Hanife Yeni