Antalya haber...  Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da meydana gelen, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı ve mahsur kalan 174 kişinin 23 kişinin kurtarıldığı teleferik kazasıyla ilgili, teleferik işletmecisi ANET'in önceki yönetim kurulu başkanı, mevcut Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında olduğu 5 kişi tutuklandı. 36 sayfalık iddianamede, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş dahil olmak üzere 150 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. Aynı iddianamede, Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, ANET Genel Müdürü Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, Okan Erol ve Serkan Yellice'nin de 12 kişi sanık olarak yer aldı. Savcılık, 12 sanığın, 'Trafik masraflarını taksirle tehlikeye sokma' ve 'Taksitle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlarından cezalandırılmasını istedi.

7'Sİ ASLİ, 5'İ TALİ KUSURLU

İddianamede, Mesut Kocagöz, Ahmet Buğra Samsunlu, Edip Kemal Bahadır, Serdar Tezcan, Okan Erol, Serkan Yellice, Suphi Kaplan'ın aslı kusurlu; Orhan Karaoğlan, Kazım Kılıç, Hüseyin Ay, Özgür Ermiş ve Aziz Azizoğlu'nun tali kusurlu olduğunun kabul edildiği kaydedildi. Savcılık, sanıkların 27'şer yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. İddianame, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Başkan Kocagöz, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada yurt dışı yasaklamanın çıkarılmasıyla tahliye edildi.

SANIKLAR İKİNCİ KEZ HAKİM KARŞISINDA

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Buğra Samsunlu, Serkan Yellice, Serdar Tezcan, Okan Erol ve Suphi Kaplan'ın da aralarında bulunduğu toplam 11 sanık katıldı. Tutuksuz yargılanan Mesut Kocagöz, mazeret bildirip dinlenmeye katılmadı. Duruşmaya katılan sanıklar, suçlamaları kabul edilmedi.

'ÖLÜMDEN DÖNDÜM, 'GEÇMİŞ OLSUN' BİLE DENİLMEDİ'

Şikayetçi Özlem Şahin, teleferik kazasında zorlu süreci anlattı. 28 No'lu kabinde bilgiyi aktaran Şahin, 8 kişilik kabine 4 arkadaşıyla bindiğini belirterek, "Belli bir süre gittikten sonra çok uzaktan teleferik durdu. Kısa bir süre durdu. Hareket etmeye başladı. Direğin sallandığını gördüm. Biz sallanınca doğru inmeye başladık. Bir kısmı birleştirilmeye başlandı. Yerim kırıldı. 45 dakika sonra UMKE ekipleri orada kaldı. Tedaviye alındılar, ciğerim söndü. 3 gün sonra ameliyata alındı. 3,5 ay sonra oğlum 10 yaşında yaralandı. Geçmiş olsun bile denilmedi. İyileşme süreci kendi maddi. olanaklarımla hızım. Olay nedeniyle çalışamıyorum. Maddi manevi, parasal olarak hasar olarak aldım. Kim sorumluysa bunlardan şikayetçiyim" dedi.

Kaş Yat Limanı Revize İmar Planı gündemden düşmüyor! Kaş Yat Limanı Revize İmar Planı gündemden düşmüyor!

YURT DIŞI YASAĞINA DEVAM KARARI

Tutuksuz sanık Mesut Kocagöz'ün avukatı Buğra Özçelik, Kocagöz'ün encümen toplantısı sırasında duruşmaya katılamadığını belirtti. Özçelik, Kepez Belediyesi'nin borcu olduğunu, Başkan Kocagöz'ün yurt içi ortaklıklarla görüşerek kredi talebinde bulunmak için yurt dışı yasağının talep edildiğini belirtti. Tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamına karar veren heyeti, Mesut Kocagöz'ün yurt dışı yasağının da devam etmesine hükmedip, duruşmayı 1 Ekim'e erteledi.

Kaynak: DHA