TÜBİTAK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından fonlanan; müşteri kurumu Savunma Sanayii Başkanlığı, son kullanıcısı Hava Kuvvetleri Komutanlığı olan, TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve geliştirilen, Türkiye’nin ilk yerli ve milli yüksek çözünürlüklü görüntüleme uydusu İMECE’nin uzaya fırlatılması için geri sayım başladı. ABD'den fırlatılacak olan İmece, hava muhalefeti nedeniyle fırlatılışı üçüncü kez ertelendi. Fırlatma yüksek irtifadaki kuvvetli rüzgarlar nedeniyle fırlatılışa 27 saniye kala ertelendi.

BAKAN VARANK: UZAY YARIŞINDA ARAMIZDAKİ MESAFEYİ KAPATACAĞIMIZA İNANIYORUZ

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü'nde düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Biz bizim uzay hikayemiz, uzay yarışının başladığı 1950'lerde başlamadı ama Türkiye büyüyor, geliyor, teknolojik kapasitesini günden güne artırıyor. İHA,SİHA ve Togg'la adından söz ettiriyor. Uzay yarışında aramızdaki mesafeyi önümüzdeki dönemde kapatacağımıza inanıyoruz. Milli Uzay Prgoramıyla geliştiriyoruz. Bir Türk vatandaşının uzaya gönderilmesi, Doğu Anadolu9 Gözlem Evi'nin devreye alınmasını bir bir gerçekleştireceğiz. Karşımızda zorluklar var ama insan kaynağı ve altyapıya sahibiz." dedi.

BAKAN AKAR: ÜLKEMİZ MİLLETİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR GURUR VESİLESİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar törende yaptığı açıklamada, "Savunma Sanayi konusunda başlatılan başarı zinciri var. Gerçekten bizim için ülkemiz milletimiz için büyük bir gurur vesilesi. Söz konusu başarının sonucunda uzaya yerleştirilecek uydunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Teknoloji alanında birçok gelişme var, bunlardan yararlanıp, TSK'yı güçlendirmek için her bilimsel veriyi etkin şekilde değerlendiriyoruz. Uzaydaki faaliyetlerin çok önemli olduğunu biliyoruz. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Uzay ve siber alanında üstünlüğü ele geçirmek, başarı almak boynumuzun borcu. Önümüzdeki yıllarda kara, deniz, hava kuvvetlerinin görevlerini yapabilmeleri için bunlara ihtiyacı olduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.