Eskişehir'den dün akşam saatlerinde yaşanan bıçaksaldırı bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Bilgisayar oyunundan etkilendiği öne sürülen 18 yaşındaki A.K. üzerinde çelik yelek, maske, balta ve bıçakla sokağa çıkıp önüne gelene bıçakla saldırdı. 5 kişiyi bıçakla yaralayan saldırgan, olay yerine gelen polisler tarafından yakalandı.

Eskişehir8

BİLGİSAYAR OYUNUNDAN ETKİLENDİ! SALDIRIYI CANLI YAYINLADI

Türkiye'nin gündemine oturan olayla ilgili korkunç detaylar ortaya çıktı. Bir süre önce maske ve çelik yelek temin eden gencin etkilendiği öne sürülen bilgisayar oyununu oynadıktan sonra elinde balta ve bıçakla sokağa çıkıp dehşet saçtığı ve saldırı anını da üzerine taktığı kamerayla canlı canlı yayınladığı belirlendi.

Eskişehir7

"YARDIM EDİN" DİYE BAĞIRANLAR VAR"

Görüntülerde ara sokakta hazırlandıktan sonra kendisini görüntüleyen A.K.’nın daha sonra caminin çay bahçesinde oturan ve tramvay durağında yürüyen kişilere bıçakla saldırıp yaraladığı anlar yer aldı. Elinde bıçakla A.K.’yı karşısında görenlerin ‘yardım edin’ diye bağırdığı duyulan videoda, arkasından koşup yakalayan aralarında polis memurunun olduğu grubun A.K.’ya ‘Kimsin sen, ne istiyorsun?’ diye sorduğu anlar da yer aldı.

Eskişehir6

ORTAYA ÇIKAN BLOG YAZISI DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

Ortaya çıkan bir başka detaysa saldırının önceden planlanıp kurgulandığını gözler önüne serdi. Söz konusu saldırıyı gerçekleştiren 18 yaşındaki A.K.'ya ait olduğu iddia edilen blog yazıları ortaya çıktı.

Eskişehir5

ADIM ADIM PLANLAMIŞ: SAYIYA GÖRE 2-3 KOLAY ÖLDÜRME

Söz konusu saldırganın yazılarında adeta saldırının manifestosunun yer aldığı görüldü:

"1. Olanlarından kimseye bahsetme. Kendini izole et.

2.Diğer temizleyicilerin manifestolarını oku.

3. Kendini 6-8 ay önceden mental olarak açıkla.

4. Saldırıyı yapmadan önce bu PDF'yi yaymayı unutma.

Eskişehir4

5. Öldürmeye ilk ailenden başla, sayıya göre 2-3 kolay öldürme.

6. Eğer tutuklanırsan kameralara bir trollface gibi sırıt. Böcek NPC'lerin boktan hayatlarında bir kez bile gülümseyemediği için sana sinir olacaklardır."

Eskişehir3-1

EKİMANLARINI BİLE TANITMIŞ, NASIL SALDIRACAĞINI ANLATMIŞ

Her satırı dehşete düşüren yazılarda "Planım" diyerek anlattığı bölümde saldırıyı nasıl gerçekleştireceğini açık açık anlattı: "Soğuk bir duş alıp kıyafetlerimi giyiyorum. Ekipmanlarımı alıp saldırı alanına gidiyorum. Müsait bir yerde ekipmanlarımı giyiyorum ve baltamı, bıçağımı yeleğime takıyorum. Ardından önüme gelen herkese saldırıyorum"

SGK sahte mailler için uyardı! Dolandırıcılar her yolu deniyor SGK sahte mailler için uyardı! Dolandırıcılar her yolu deniyor

Saldırıda kullandığı ekipmanları da daha önceden paylaşan saldırganın söz konusu saldırıyı canlı yayınlama nedeniyle ilgili açıklamasında ise şu ifadeler yer aldı;

Eskişehir2

"GELECEK AZİZLERE MOTİVASYON VERECEKSİNİZ"

"Aksiyonunuz canlı yayınlarsanız, bunu internetten silinmesine izin vermeyecek bir arkadaşınız olsun. Bütün canlı yayını kaydedip arşivleyecek birisi. Arkanızda hatta belki editler bile yapılacak ve bu sayede gelecek azizlere motivasyon vereceksiniz."

Eskişehir1

GÖÇMENLERİ VE LGBT'LİLERİ HEDEF ALMIŞ: "HERKESİ HAVAYA UÇUR"

Bundan sonraki süreçteki saldırı planlarının da yer aldığı yazıda özellikle ülkedeki mültecilere karşı bir öfke duyulduğu ve onları hedef gösterdiği görüldü. O saldırı planındaki bazı detaylar ise şöyle;

Eskişehir

- Gece yollara çivi at.

- Politiklerin ailelerine, arabalarına saldır.

- Parti binalarına molotof at.

- Elektrik hatlarına saldır.

- İnternet kablolarını kes.

- Göçmenleri serbest bırakan, savunan avukatları döv ve evlerini yak.

- Göçmen kayıt merkezlerindeki herkesi havaya uçur.

- Göçmen evlerini hedef al, hepsini ortadan kaldır.

- Mendil satan Suriyeli çocuklara zehirlenmiş su ver.

- LGBT yürüyüşüne bomba ihbarında bulun.

- İdeolojik düşmanlarını temizle, komünistleri, maksistleri ve antifaşistleri.

Kaynak: DHA