Bakan Fidan: Bosna ve Hırvatistan ile yakın ilişkiler bölgede kalıcı barış ve istikrar için hayati önem taşıyor Bakan Fidan: Bosna ve Hırvatistan ile yakın ilişkiler bölgede kalıcı barış ve istikrar için hayati önem taşıyor

Beril SÖNMEZ, (DHA) – İsviçre merkezli Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) adlı sivil toplum kurumu, dün 33 yaşındaki fizyoterapist olan Fadi Al-Wadiya adlı meslektaşlarının Gazze’de işe bisikletle giderken İsrail saldırısı sonucu öldüğünü duyurdu. İsrail ise Wadiya’nın terörist olduğunu ileri sürdü.

MSF açıklamasında Wadiya’nın 2018’te aralarına katıldığını ve 3 çocuk babası olduğunu belirterek “Öfkeliyiz ve meslektaşımız Fadi Al-Wadiya'nın bu sabah Gazze'de düzenlenen saldırıda öldürülmesini şiddetle kınıyoruz. Saldırıda Fadi, bakım sağladığı MSF kliniğinin yakınında bisikletle işe giderken 3'ü çocuk 5 kişiyle birlikte hayatını kaybetti” dedi. MSF ayrıca 7 Ekim’den bu yana toplamda 6 çalışanlarını kaybettiklerini vurguladı. İsrail Savunma Kuvvetleri ise açıklamayla Wadiya’nın terörist olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: dha