Antalya'da hava durumu! 20.9.2024 Antalya'da hava durumu! 20.9.2024

Prof. Yetkin'in oğlu Barış Yetkin ve torunu Deniz Yetkin, sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, cenaze töreninin yarın öğle namazının ardından Antalya Konyaaltı Çağlarca Mahallesi'nde düzenleneceğini ve defin işlemlerinin gerçekleştirileceğini bildirdiler.

ÇETİN YETKİN KİMDİR?

1939 yılında İstanbul'da doğan Prof. Dr. Çetin Yetkin, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Doktorasını Hukuk Felsefesi alanında tamamlayan Yetkin, Ankara ve İstanbul’da savcı yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1 Mayıs 1977 olaylarının soruşturma savcısı olarak görev yapmıştır

1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde siyaset bilimi doçenti olan Yetkin, 1986-91 yılları arasında Güneş, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinde gazeteci-yazar ve danışman olarak çalışmıştır. 1991 yılında yerleştiği Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmış, 1992 yılında Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalında profesörlüğe yükselmiştir. 1997 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır.

Prof. Dr. Çetin Yetkin, Türk Halk Hareketleri ve Devrimler adlı dersleriyle ve hukuk alanındaki katkılarıyla tanınan önemli bir akademisyen ve yazardı.

Kaynak: Haber Merkezi