Antalya haber... Likya döneminin önemli antik kentlerinden olan Kemer ilçesine bağlı, iki koydaki kumsallarıyla da her yaz binlerce yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Phaselis'te tepki veren görüntüler ortaya çıktı. Önceki gün antik kent ve sahile giden Rabia Albay Baltacıoğlu, sahibi olmayan kullanıcının sahile bıraktığı, tükettiği çöp yığınlarıyla karşılaştı.

92866 (4)

'İNSANIN İÇİN BİR ETKİNLİK YAPIYOR'

Phaselis Antik Kenti'ne girişin kabul edilmediğini belirten Baltacıoğlu, "Burası, Phaselis Antik Kenti. Girişte kuyruk bekliyorsunuz, içeriye girince için acıyor. Bu pis, insanın ne kadar medeniyetten uzaklaştığını görüyor, insanlar içini acıtıyor. Bir kişi çöp bırakmış, diğer de ona uygun Çöplerini bırakıyor. Phaselis Antik Kenti, bu yazdan girip keyif yapamadığımız, milattan önce kurulan hamamı, agorası, tiyatrosu ile liman kent. 21'inci yüzyılda medeniyetten uzaklaşmış insanların eseri, çöp ve plastik yığınlarıyla ortaya çıkan durum" şeklinde tepki gösterdi.

Kaş Yat Limanı Revize İmar Planı gündemden düşmüyor! Kaş Yat Limanı Revize İmar Planı gündemden düşmüyor!

92866 (1)

'BU SENE BİR BAŞKA KİRLİLİK VAR'

Karşılaştığı zorluk nedeniyle çok üzüldüğünü, otoparkın, ağaçların dibi ve birçok yer çöple dolu olduğunu söyleyen Rabia Alpay Baltacıoğlu, "Temizlik sıfır. Geçen sene de kapıdaki görevlilere 'Anons edin, insanlar çöpleri bırakmasın' diye söylendi. 'Gelenler bakanlığa şikayet ediyor, onun için Ne yazık ki ören yeri diye vandal insanlar bu hale getirmişler. Phaselis'e girişte bazen 2 kilometre ana caddeye kadar kuyruk oluyor" dedi.

Kaynak: DHA