Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinde yılın 2’nci taksit ödemeleri sürecinde sona yaklaşıldı. Ödeme süresi bugün itibarıyla tamamlanıyor. Motorlu taşıtlar vergisinde ilk taksitler geride bırakılan ocak ayında gerçekleşmiş, ikinci taksit ödemelerindeki süreç ise 1 Temmuz’da başlamıştı.

ÖDEMELER NASIL YAPILACAK?

Ödemeler e-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Araç sahipleri uygulamaya girerek ‘motorlu taşıtlar vergisi sorgulama’ hizmetiyle önce bilgileri tek tek dolduruyor. Bilgilerin doldurulması ile birlikte öde butonuna tıklanmasının ardından motorlu taşıtlar vergisi ödemesi yapılıyor.

Fed faiz kararı sonrası gözler bu kez de altın ve dolara çevrildi! Fed faiz kararı sonrası gözler bu kez de altın ve dolara çevrildi!

E-devlet uygulamasının yanı sıra ödemeler dijital vergi dairesi, PTT ve bankaların internet safralarından da yapılabiliyor. 31 Temmuz’a kadar ödemesini yapmayanlar için aylık yüzde 4,5 gecikme faizi uygulanacak.

Aynı zamanda borç zamanında ödenmezse vergi dairesi tarafından e-haciz işlemi de başlatılabiliyor. Ayrıca, araçların muayenesinin yaptırılabilmesi için motorlu taşıtlar vergisinin de dahil olduğu vergi borçlarının ödenmiş olması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi