Antalya merkez ve Alanya'nın ardından sabit Kızılay Kan Alma Merkezi Manavgat'ta da kuruluyor. MATSO'nun girişimi ve Manavgat Kaymakamlığı ile Manavgat Belediyesi'nin de desteğiyle Türkiye Kızılay tarafından eski hükümet binasının bahçesinde kurulacak olan sabit Kızılay Kan Alma Merkezi için MATSO binasında protokol imzalandı. Bir ay içinde faaliyete geçirilecek olan kan alma merkezinin yaklaşık 115 bin dolar (3 milyon 900 bin TL) tutması beklenen maliyetini MATSO karşılayacak.

M A N A V G A T A K I Z I L A Y K A N A L M A M E R K E Z I Y A P I 375863 104100

MATSO binasında düzenlenen imza protokolünde konuşan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat'ın ihtiyacı olan bir birimi Manavgat'a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Manavgat'ımız için hayırlı bir hizmetin başlangıcındayız. Manavgat'ımızda uzun süredir ihtiyacı hissedilen sabit bir kan alma birimi birazdan Kızılay'a protokol imzalayarak kentimize en kısa zamanda bir kan alma merkezini kazandıracağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kızılay Kan Alma Birimi'nin Manavgat'ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Böyle bir hayırlı hizmeti bize uygun gördükleri için, böyle bir hizmeti Manavgat'a kazandırdığımız için herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Antalya'da hava durumu! 16.9.2024 Antalya'da hava durumu! 16.9.2024

M A N A V G A T A K I Z I L A Y K A N A L M A M E R K E Z I Y A P I 375864 104100

8 BİN ÜNİTE KAN TOPLANIYOR

Manavgat'ta bu güne kadar geçici kan alma birimiyle yıllık ortalama 8 bin ünite kan toplandığını ifade eden Türk Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Alma Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, sabit kan alma merkezi ile bu sayının artacağına inandığını belirterek, "Manavgat yaklaşık 250- 300 bin nüfusun daimi olarak barındığı ama geçici dönemlerde turizm nedeniyle bu nüfusun arttığı bir ilçemiz. Ama buradan Manavgat Devlet Hastanesi'nde ya da çevredeki hastanelerde tedavi ihtiyacı olan hastalarımızın kan ihtiyacı olduğunda kan bağışında bulunabilecekleri bir yer olmayışı hasta ve hasta yakınlarını ciddi bir sıkıntıya sokuyordu. Biz bunu sadece bir sorunmuş gibi söylüyoruz ama o yaşayan insanlara gidip soracak olursanız bir sorun değil, bir ölüm kalım meselesi, bu sorunlar ciddi olarak hasta ve hasta yakınlarını yoruyordu. Uzunca bir süredir bununla ilgili projemiz devam ediyordu ama bugün ete kemiğe bürünüyor" dedi.

M A N A V G A T A K I Z I L A Y K A N A L M A M E R K E Z I Y A P I 375865 104100-1

Konuşmaların ardından MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör ve Türk Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Alma Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertop, Kızılay Kan Alım Birimi için yapım protokolünü imzaladı. 

Kaynak: DHA