Orta Doğu’da meydana gelen olaylar nedeniyle jeopolitik riskleri artması altına olan talebin yükselişe geçmesine sebep oldu. FED’in faizleri sabit tutması ve FED Başkanı Powell’ın eylül ayında faiz indirimlerine yeşil ışık yakması altın fiyatlarına etki etti.

Altın-10

Kapalıçarşı’da gram altın 2 bin 644 TL seviyelerini gördü. Çeyrek altın 4 bin 330 liradan ve Cumhuriyet altını 17 bin 252 liradan satışa sunuluyor. Gram altında ibre pozitife dönerken dolar 33 lira bandının üzerinde seyrini devam ettiriyor.

Ons altın, cuma günü 2 bin 460 dolar seviyesine yükseldi. FED faiz indirimlerine başlanacağı ihtimalleri yükselirken zayıf ABD ekonomik verilerinin etkisini göstermesiyle altın haftalık kazanç yolunda ilerlemesini devam ettiriyor.

Altın-9

Yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde yayınlanacak aylık istihdam raporunu dört gözle bekliyor. Öte yandan Orta Doğu'da daha geniş bir çatışma riskinin olması altının güvenli liman olarak görülmesini sağlıyor.

Altın-7

İSLAM MEMİŞ TARİH VEREREK AÇIKLADI

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dün gram altın için yaptığı açıklamada her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu, Ons altını takip eden gram altın göreceğimizi, Gram altın TL'de 2520- 2620 lira aralığını takip edeceğini ifade etti.

Altın-6

"AĞUSTOS'TA ZİRVE SEVİYESİ 2730 LİRA"

2623 liranın fiziki tarafta gerçekleştiğini belirten İslam Memiş, ons altının gerilemesiyle gram altının gerilediğini, ons altın nedenli 2580 lira destek seviyesi olduğunu ifade etti. Memiş, Ağustos ayının ilk işlem gününde olduğumuzu, Ağustos'ta zirve seviyesini 2730 lira olarak beklediklerini ifade etti.

Altın-5

Son dakika: Beklenen FED faiz kararı açıklandı Son dakika: Beklenen FED faiz kararı açıklandı

Altının her ay yeni rekor denemesi ile yoluna devam ettiğini belirten Memiş, “Siz hanicilere bakmayın. Siz miktara bakın, fiyata değil. Siz her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam edin. Yıl sonu beklentimiz 3000-3500 lira” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi