'ADİL YARGILAMA OLMASI GEREKİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İZSU Genel Müdürü Gürkan E. hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından, İZSU binasına gelerek basın açıklaması yaptı.

Urla'da yine orman yangını çıktı (2) Urla'da yine orman yangını çıktı (2)

Milletvekili Bakan, "Bugün İZSU Genel Müdürümüzle ilgili gözaltı kararını duyduk. İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu ve Mahir Polatlı ile birlikte olayın içeriğini öğrenmek için buraya geldik. Biliyorsunuz yağmurda, elektrik kaçağı nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Hepimizi son derece üzen bir olay. Bu işin sorumlularının bulunmasını da herkesten çok biz istiyoruz. Ancak bir adil yargılama olması gerekir. Yani yargının üzerine büyük bir siyasal baskı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bakan, "Her hakim her savcı için değil elbette ama büyük bir baskı altında görevlerini yapıyorlar. İçlerinde vicdanlı hakimlerimiz, savcılarımız var. Onları tenzih ediyoruz. Ama bu işte İZSU'nun doğrudan sorumluluğunun olduğu bir iş olarak düşünmemek lazım. Neticede elektrik var. O elektrik kaçağıyla ilgili yapılması gerekenler yapılmamış. Bunun elektrik firmasının kabahatini gölgelemek için sorumluluğu yaymak için yapılan bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Avukat arkadaşlarımız da İZSU Genel Müdürümüz ile beraber gitti. Elbette gerçekler ortaya çıkacak ama bu yargılamayı yakından takip ediyoruz. Hem genel merkez olarak hem İzmir milletvekilleri olarak yakından takip ediyoruz. Burada hak etmediği halde kimsenin özgürlüğünün de gasbedilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Şu an avukat arkadaşlarımız gitti. Genel Müdür sağlık kontrolünden geçirilecek, ardından Bozyaka'ya götürülecek. Hakim karşısına çıktığında, sorgu hakimliğinde salıverileceğini düşünüyoruz. Salıverilmesi gerekir. Hatalı bir karar. Hiç bu gözaltı olmamalıydı. Şahsi düşüncemiz bu. Yargı sürecini de yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

Halil İbrahim KARABIYIK- Tekin GÜRBULAK/İZMİR, (DHA)

Kaynak: dha