'KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ'

Tutuklanan Buket Özgünlü'nün avukatı Mahmut Esat Şahin, kararın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Şahin, kararın hukuksuz olduğunu savunarak, "Bir yanlış bilgi neticesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir tahkikat yapmış, müvekkilimin savcılık tarafından ifadesi alınmıştır. İfadesine başvurulduktan sonra Sulh Ceza Hakimliği'ne tutuklama talebiyle sevk edilmiştir. Yapılan sevk neticesinde hukuka ve vicdana son derece aykırı bir karara imza atılmıştır. Bu karar hayvan hakları savunucularına, hayvanseverlerin aleyhine verilmiş bir karardır. Bu kapsamda kesinlikle müvekkile yöneltilen bu iddiaların kabulü mümkün değildir. Hukuka aykırı verilen bu karara karşı en kısa sürede itiraz yoluna gideceğiz" dedi.

CHP'li Emir: Cuma günü Giresun'da 'fındık mitingi' yapacağız CHP'li Emir: Cuma günü Giresun'da 'fındık mitingi' yapacağız

BASIN MENSUPLARINA SALDIRDILAR

Öte yandan Sulh Ceza Hakimliği'nin Buket Özgünlü hakkında tutuklama kararı vermesi ardından bir grup hayvansever, adliyede süreci takip eden basın mensuplarına saldırdı. Basın mensupları saldırganlar hakkında şikayette bulundu. Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Umutcan ÖREN-Mikail KARAMAN/ANKARA, (DHA)

Kaynak: dha