Birçok kişinin ortak sorunlarından olan sabahları yorgun uyanma durumu, en fazla karşılaşılan sağlık sorunları arasında yerini almaktadır.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde sabahları daha dinç ve daha rahat uyanmak için bazı etkenlerin önemli olduğu ortaya çıktı.

 

Birçok kişinin ortak sorunu olan sabahları yorgun uyanma problemini ortadan kaldırmak için yapılması gereken bazı faktörler bulunuyor. Bunları uygulayarak daha rahat ve dinç bir şekilde uyanabilirsiniz. Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonucunda bu faktörleri deneyen kişilerin daha dinç bir şekilde uyandıkları ortaya çıktı.

800'den fazla kişi üzerinde yapılan araştırmalarda deneklerin iki hafta süresince yağmış olduğu tüm fiziksel aktiviteler ve beslenme şekilleri gözlemlendi. Yapılan bu gözlemler sonrası sabahları daha dinç ve rahat uyanmak için 4 etkenin önemi ortaya çıktı.

Araştırmalar sonucu ortaya çıkan ilk faktörün gece uykusunun süresi ve zamanlaması olduğu anlaşıldı. Ortaya çıkan sonuçlara göre daha uzun uyku ve geç uyanmak kişinin daha dinç bir şekilde uyanmasını sağlıyor.

Bir diğer faktör ise fiziksel aktiviteler. Gün içerisinde daha çok fiziksel aktivite yapan ve geceleri daha az hareket eden kişilerin gece uykusunun daha verimli olduğu tespit edildi.

Ortaya çıkan bir başka faktör ise kahvaltı oldu. Kahvaltıda daha fazla karbonhidrat içeren besin tüketen kişilerin gün içerisinde daha dinç olduğu tespit edildi.

Son olarak araştırmaya katılan kişilerin kahvaltının ardından kan şekeri seviyeleri ölçüldü. Kahvaltı sonrası şekerli içecek tüketenlerin diğer kişiler kadar dinç hissetmediği ortaya çıkarıldı.

Aldığı balığın ağzını açtığında gördüklerine inanamadı: Tıpkı insan gibi Aldığı balığın ağzını açtığında gördüklerine inanamadı: Tıpkı insan gibi

Siz de uykunuzu almak ve sabahları daha dinç bir şekilde uyanmak istiyorsanız bu faktörleri dikkate almalısınız.

Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.