Sarışın ve esmerler dışarı! Bu festival sadece kızıllar için... Sarışın ve esmerler dışarı! Bu festival sadece kızıllar için...
Kahve telvesinin kullanımı denilince akla ilk gelen cilt bakımı olsa da telveler mutfaktan, bahçeye kadar birçok alanda işimize yarıyor. Bugüne kadar çöpe attığımız kahve telvelerinin faydalarını duyanlar çok şaşırıyor.

KAHVE TELVESİNİN KULLANIM ALANLARI

YANMIŞ TENCERELERİ TEMİZLER Bir mutfak fırçasının ucuna ya da süngerinin yüzeyine sürdüğünüz telveyle ovun yaktığınız yemeğin tenceresini, bakın nasıl söküp atıyor o inatçı kirleri! Üstünden de cila niyetine deterjanla geçiniz.

BİTKİLERİ CANLANDIRIR

Hepimizin evinde en az 1 tane mutlaka bulunan sardunya, açelya ya da kamelya gibi asitli toprak seven çiçekler, en az sizin kadar seviyor kahveyi. Hem toprağı besliyor, hem de çayın aksine sinekleri, böcekleri, hatta salyangozları ve kargaları bitkilerden uzak tutuyor.

TIKANMIŞ LAVABOLARI AÇAR

Tıkanmış lavabo nasıl açılır merak ediyorsanız kaynamış suyun içine telveyi ve karbonatı atın, tıkanan giderlere dökün. Kimyasal çözümler kadar olmasa da epey etkili bir yöntem.

BUZDOLABI KOKUSUNU GEÇİRİR

Telveyi gazete kâğıdına yayın, güneşte ya da sıcak bir köşede kurutun. Sonra bir çay altlığı ya da kâseye aktarıp, buzdolabının uygun bir köşesine yerleştirin. O ekşi kokuyu karbonattan daha iyi emiyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.