Bayramda Rodos'a Türk turist akını! Sezona 'Kalimera' dediler Bayramda Rodos'a Türk turist akını! Sezona 'Kalimera' dediler
Antalya haber... Dünyanın en büyük ve en köklü turizm fuarı ITB Berlin, yarın ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye ve Dünya turizmi açısından önemli bir yere sahip olan ITB Berlin Fuarını yakından takip etmek için Almanya'ya giden MYGazete Yayın Yönetmeni Mevlüt Yeni, 57 yıl sonra konseptini değiştiren ITB Berlin Fuarı'nı yakından takip edip izlenimlerini paylaşacak. İlk yapıldığı yıl 1966 yılında yalnız beş ülke (Mısır, Brezilya, Federal Almanya, Gine ve Irak) ve dokuz katılımcının stand aldığı fuar o tarihte 160 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti. Bugün bile birçok fuarın ulaşamadığı ziyaretçi sayısının büyük bölümünü tatilci tüketiciler oluşturuyordu. O günden beri ITB Berlin, sektör profesyonellerinin buluşma platformu olmanın yanı sıra tüketici tatilcilerin de en çok ziyaret ettiği fuar oldu.

DENEMELER SONUÇ VERMEDİ

ITB Berlin küresel salgın (Pandemi) nedeniyle bir kez ilan edilmişken iptal edildi bir kez de hiç yapılmadı. Geçen yıl ise gün sayısı azaltılmış ve kısmen online kısmen yüz yüze katılımlı (Hibrid) olarak yapıldı. Ancak pandemi sonrası bu girişimlerden beklenen sonuç alınamadı. Bunun üzerine ITB Berlin’i düzenleyen Messe Berlin şirketi fuarın konseptini değiştirmeye karar verdi. ITB Berlin 2024’ten itibaren fuar tatilci tüketicilere kapatılarak yalnız B2B olarak düzenlenecek.

DİĞER FUARLARLA BİR ARADA