Şüphesiz her iki işletim sistemi arasında farklar oldukça fazla. Ancak Android kullanıcılarının iOS’a yani aslında iPhone’a geçmek istememelerinin sebeplerinden biri, belki de en önemlisi bu cihazların kendi veri ve şarj portu olan Lightning’i kullanması. Her cihaz için ayrı bir kablo taşımak istemeyen Android kullanıcıları, USB Type-C ekosisteminin dışına çıkmak konusunda son derece isteksiz.

İŞİNİ SON DAKİKAYA BIRAKMAYACAK

Bununla birlikte Avrupa Birliği tarafından yapılan düzenlemeler neticesinde artık Apple’da yeni üreteceği telefonlarda USB Type-C kullanmak zorunda kalacak. Her ne kadar teknik olarak bu zorunluluk iPhone 15’den sonra başlayacak olsa da, otoriteler Apple’ın işini son dakikaya bırakmayacağı ve iPhone 15 ile birlikte bu yeni dönemi başlatacağı konusunda hem fikir.

REKABETİ BİR ZOR BİR MODEL OLACAK

Öte yandan ilk defa 2019 yılında piyasaya sürülen Huawei modeliyle gördüğümüz periskop zoom lens özelliğinin de yine iPhone 15 ile birlikte karşımıza çıkacağı gelen bilgiler arasında. Eğer gerçekten iPhone 15 bu iki özelliği birden bünyesinde barındıran bir model olursa, iPhone 15’in Android işletim sistemine sahip akıllı telefon üreticileri için rekabeti zor bir model olacağını şimdiden söyleyebiliriz.