WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek WhatsApp kullanıcılarına müjde! İnternetsiz kullanılabilecek
Güncellendikten sonra Messenger, mesajları daha sonra yeni bir cihazda kurtarmaları gerekebileceği ihtimaline karşı kullanıcılardan bir PIN ayarlamalarını isteyecek. Uygulamanın bir milyardan fazla kullanıcısı olması nedeniyle küresel kullanıma sunulmasının tamamlanması birkaç ay sürebilir. Uçtan uca şifreleme, 2016 yılında Messenger için bir seçenek haline geldi, ancak Meta’nın güvenlik çabalarını açıkça hızlandırdığı görülüyor; şirketin son dönemdeki diğer skandalları, özellikle de çocuklara yönelik saldırılar göz önüne alındığında bu mantıklı bir hareket.

ŞUANDA TEST AŞAMASINDA

Meta, “Bunu sağlamak yıllar sürdü çünkü bunu doğru yapmak için zaman harcadık” ve ayrıca “Facebook Messenger özelliklerini sıfırdan yeniden inşa ettik” diye ekledi. Bir dizi yeni gizlilik, güvenlik ve kontrol özelliğine ek olarak Messenger, fotoğraflar ve videolar için iyileştirilmiş görüntü kalitesine kavuşuyor. Meta, “önümüzdeki aylarda” kullanıma sunmadan önce, şu anda küçük bir test grubuyla HD medya paylaşımını test ettiğini söylüyor. Messenger’a ayrıca mesaj düzenleme (gönderildikten sonra 15 dakikaya kadar), sesli mesaj oynatma hızı seçenekleri, sohbet veya uygulama dışında sürekli sesli mesaj oynatma özellikleri gelecek.