Meta'dan o uygulamaya Türkiye'de kapatma kararı! Tarih verdi! Meta'dan o uygulamaya Türkiye'de kapatma kararı! Tarih verdi!
Elon Musk, Twitter'ın isimi ve logosunu değiştirmek istediğini açıkladı. 52 yaşındaki Musk, attığı tweet’te, "Ve yakında Twitter markasına ve yavaş yavaş tüm kuşlara veda edeceğiz". ifadelerini kullandı: Sosyal medya platformunun milyarder sahibi, erken saatlerde Twitter’da yaptığı paylaşımda "Bu gece yeterince iyi bir X logosu yayınlanırsa, yarın dünya çapında yayına girmesini sağlayacağız." dedi.Musk, yeni logosuyla "her bir insanı eşsiz kılan kusurları somutlaştırmak" istediğini öne sürdü.

"UZUN ZAMAN ÖNCE YAPILMALIYDI"

Musk, titreyen bir "X" resmi paylaştı ve daha sonra bir Twitter Spaces sesli sohbetinde Twitter logosunun değişip değişmeyeceği sorusuna "Evet. Bu, uzun zaman önce yapılmalıydı.” yanıtını verdi. Bununla birlikte Musk'ın Ekim ayında Twitter'ı satın almasından bu yana geçen çalkantılı süreç içerisinde şirket, milyarderin Çin'in WeChat'i gibi bir "süper uygulama" yaratma vizyonunu yansıtması amacı ile işletme adını X Corp olarak değiştirdi. Twitter’ın logosundaki kuş figürü, Nisan ayında geçici olarak Dogecoin'in shiba inu köpeği ile değiştirildi ve bu hareket, kripto paranın piyasa değerinde bir artışa yardımcı oldu. Diğer taraftan, Musk bu ayın başında Twitter'ın çeşitli hesapların günde kaç tweet okuyabileceğini sınırlayacağını açıkladığında şirket, kullanıcılar ve pazarlama uzmanları tarafından yaygın bir eleştiriye maruz kaldı. Twitter’daki günlük limitler Meta'nın sahip olduğu rakip hizmet Threads'in büyümesine yardımcı oldu ve Threads lansmanından sonraki beş gün içinde 100 milyon üye sayısını aştı. Twitter'ın karşılaştığı en son sorun, geçen salı günü açılan ve firmanın eski çalışanlarına en az 500 milyon dolar kıdem tazminatı borcu olduğunu iddia eden bir dava oldu. Musk'ın satın almasından bu yana şirket, maliyetleri düşürmek için iş gücünün yarısından fazlasını işten çıkardı.