Son dakika haberleri: Trabzonspor ile Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında karşı karşıya geldi. İki takımın da yeni transferlerinin sahne aldığı karşılaşmaya bordo - mavili taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, sahada büyük bir mücadele yaşandı. Her iki ekibin birçok pozisyona girdiği maçta kazanan çıkmadı ve taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı... Medical Park Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı. Bu sonucun ardından iki takımın da puanı 7'ye yükseldi. Galatasaray 6. sırada yer bulurken, Trabzonspor 7. sırada yer aldı. Galatasaray, gelecek hafta Gaziantep FK'yı konuk edecek. Trabzonspor ise Ümraniyespor deplasmanına gidecek. Trabzonspor-Galatasaray ilk 11'ler: Trabzonspor: Muhammet, Larsen, Bartra, Hugo, Eren, Siopis, Dorukhan, Bardhi, Trezeguet, Djaniny, Cornelius Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkadir, Van Aanholt, Yunus, Oliviera, Toreria, Kerem, Mertens, Seferovic

UĞUR ÇAKIR ŞOKU

Fırtına'ya maç öncesi kötü haber kaleci Uğurcan'dan geldi. Son idmanda sakatlık geçiren yıldız eldivenin dev müsabakada oynayamayacağı belirtildi. Uğurcan'ın yerine kaleyi Taha Tepe koruyacak.

AVCI MOTİVASYON ÇALIŞMALARI ÜZERİNDE DURDU

Trabzonspor'da Antalyaspor yenilgisinin ardından Kopenhag'a da elenmek moralleri epey bozmuştu. Galatasaray'a karşı ligde oynanacak mücadeleyi çıkış haritasının başlangıcı olarak gören teknik direktör Abdullah Avcı, çarşamba gününden bu yana sadece motivasyon çalışmaları üzerinde durdu. Oyuncularıyla bu süreçte 4 kez uzun soluklu toplantılar yapan Avcı takımın beynini yıkadı. "Ayağa kalkıp kim olduğumuzu gösterme zamanı" diyen deneyimli teknik adamın, futbolcularına, "Şampiyonun kim olduğunu herkese hatırlatın" vurgusunu yaptığı ifade edildi.

KABUS GERİDE KALDI

Antalya karşısındaki farklı yenilgiyi de Devler Ligi'ne atılan havluyu da oyuncularına unutturan tecrübeli teknik adam, dünü ise tamamen taktiksel çalışmalarla tamamladı. Galatasaray'a karşı oynanacak olan kurguyu takıma tek tek anlatan Fırtına'nın hocası, galibiyetten başka bir şey düşünmüyor.

OKAN BURUK'UN YIKIM PLANI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu akşam sezonun en zorlu karşılaşmalarından birine çıkacak. Tecrübeli teknik adam, zorlu deplasmana takımını en iyi şekilde hazırladı. Taraftarı önünde oldukça etkili maçlar çıkaran rakibi karşısında sürprize izin vermemeyi planlayan Buruk, oyunu takımın en önemli yıldızlarından Mertens’in üzerine kuracak. Başarılı futbolcuyu takım çalışmalarında hücum organizasyonlarının lideri olarak belirleyen Okan hoca, yıldız ismin etkisiyle zorlu rakibi karşısında hakimiyeti elinde tutmayı amaçlıyor. Maç boyunca önde baskı ve rakip yarı alanda topun kapılmasını talep eden Okan Buruk, bu konuda da Oliviera ve Toreria’ya inanıyor.

ACİL YARDIM BUTONU GOMIS

Hafta boyunca yapılan takım çalışmalarında kanat hattında görev vereceği Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün’den 90 dakika boyunca Seferovic’e daha yakın olmasını ve daha fazla orta açmalarını isteyen Okan Buruk, yıldız golcünün fırsatları değerlendirmesini bekleyecek. Okan Buruk, oyunun tıkanması ya da son bölümlere doğru skor bulma zorunluluğu doğması halinde yine son maçların kahramanı Bafetimbi Gomis’i sahaya sürecek.

AVCI, BURUK'A GEÇİT VERMİYOR

Okan Buruk’un Süper Lig kariyerinde deplasmanda mağlup edemediği teknik direktörler arasında Abdullah Avcı’dan daha fazla konuk olduğu bir meslektaşı bulunmuyor. Rakibini 4 kez konuk eden Avcı, hiç boyun eğmedi. Deneyimli hoca bu seriyi sürdürmeye çalışacak.

REKABETTE ÜSTÜNLÜK ASLAN'A AİT

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray, bugün saat 21.45’te Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelecek. Sarı Kırmızılılar, ligde 2 galibiyet, 1 mağlubiyetle aldığı 6 puanla 7. sırada bulunuyor. Bordo-Mavililer de 2 galibiyet ve1 mağlubiyetle topladığı 6 puanla 9. sırada yer alıyor. Galatasaray ile Trabzonspor, bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel müsabakalar olmak üzere toplam 133 kez mücadele etti. Söz konusu maçlarda Aslan, 59 kez sahadan galip ayrılırken Fırtına ise 44 defa rakibini mağlup etti. 30 maçta ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

SON 10 MAÇTA EV SAHİBİ

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan son 10 karşılaşmada Karadeniz ekibinin üstünlüğü bulunuyor. Bu mücadelelerde Bordo-Mavililer 4 kez rakibini mağlup etti. Sarı Kırmızılılar ise 3 kez sahadan galip ayrıldı. 3 müsabaka da berabere tamamlandı. Galatasaray, yeni teknik direktörü Okan Buruk’un yönetiminde zorlu deplasmandan zaferle ayrılıp ikili rekabette de önemli bir adım atmak istiyor. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.