2020-2021 sezonu Spor Toto Süper Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası finalisti Fraport TAV Antalyaspor, Turkcell Süper Kupa maçını Katar'da oynadı. Beşiktaş'ın 11, Antalyaspor'un ise 7 eksikle çıktığı karşılaşmada Siyah Beyazlı ekibin kaptanı Atiba, 33'te Akdeniz ekibinin, 74'te ise kendi ağlarını sarstı ve 90 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 15'er dakikadan oynanan 2 uzatma devresinde de gol sesi çıkmayınca kazananı seri penaltı atışları belirledi. Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası finallerine de ev sahipliği yapacak Ahmed Bin Ali Stadyumu'nda oynanan ve Halil Umut Meler'in yönettiği maçın penaltı atışlarında rakibine 4-2'lik üstünlük sağlayan Beşiktaş, 2021 Süper Kupa'nın sahibi oldu. Beşiktaş - Antalyaspor ilk 11'ler: Beşiktaş: Ersin, Rosier, Vida, Montero, Rıdvan, Josef, Atiba, Pjanic, Kenan, Larin, Batshuayi Antalyaspor: Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudriashov, Eren, Güray, Poli, Milosevic, Doğukan, Ghacha, Crivelli

BEŞİKTAŞ, ANTALYASPOR MAÇININ HAKEM KADROSU

Beşiktaş-Antalyaspor Süper Kupa maçını Halil Umut Meler yönetiyor. Meler'in yardımcılıklarını Süleyman Özay ve Candaş Elbil yapıyor. Müsabakada 4. hakem ise Atilla Karaoğlan. Erkan Özdamar VAR, Özgüç Türkalp ve Erdinç Sezertam AVAR görevi üstleniyor.

ÖNDER KARAVELİ'NİN GÖZÜ SÜPER KUPA'DA

Süper Kupa, iki takımın teknik direktörü için de ayrı bir önem taşıyor. Ligde ve Avrupa'da alınan kötü sonuçların ardından Sergen Yalçın'ın görevden alınmasıyla teknik direktörlüğe getirilen Önder Karaveli, kariyerinde ilk kez A takım seviyesinde bir kupa kazanma şansı yakalamış durumda. Beşiktaş'ın başında çıktığı 5 karşılaşmada 3 galibiyet 1 beraberlik 1 de yenilgi alan Karaveli'nin Süper Kupa'yı kazanması halinde takımın başında sezon sonuna kadar görev alması bekleniyor.

NURİ ŞAHİN 3. AYINDA KUPA FIRSATINI ELİNDE BULUNDURUYOR

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Sorumlusu Nuri Şahin'in ise teknik direktörlük kariyeri, 5 Ekim'de başladı. Akdeniz ekibinin teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırmasıyla birlikte futbol sorumlusu olarak göreve gelen Nuri Şahin, teknik direktörlük kariyerinin 3. ayında kupa kazanma fırsatını elinde bulunduruyor. Genç teknik adam, Antalyaspor'un başında çıktığı 14 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik 5 mağlubiyet aldı.

BEŞİKTEŞ'A ŞOK ÜSTÜNE ŞOK

Beşiktaş’taki eksikler dikkat çekiyor. Siyah-Beyazlı ekip, Antalyaspor karşısında üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularına rastlanan; Necip Uysal, Can Bozdağan, Salih Uçan, Güven Yalçın ve Serdar Saatçı’nın yanı sıra kamp kadrosuna alınmayan Oğuzhan Özyakup ile birlikte sakatlıkları süren Mert Günok, Gökhan Töre ve Kevin N’Koudou’dan bu maçta faydalanamıyor. Öte yandan dün yapılan yeni testte pozitif olduğu ortaya çıkan Rachid Ghezzal ve temaslı bulunan Mehmet Topal da kadrodan çıkarıldı.

ALMANYA'NIN ARDINDAN İLK KEZ...

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanan 15’inci Turkcell Süper Kupa, Almanya’nın ardından ilk kez Türkiye dışında bir ülkede oynanıyor. 2006 yılında ilk kez düzenlenmeye başlayan Süper Kupa, 2006, 2007 ve 2008 yıllarında Almanya’da oynanırken daha sonra ise Türkiye’nin farklı illerinde sahiplerini buldu.

ANTALYASPOR'DA 7 EKSİK

Antalya temsilcisinde de önemli eksikler var. Sakatlıkları bulunan Doğukan Nelik, Harun Alpsoy ve Ufuk Akyol, Beşiktaş maçının kadrosunda yer almadı. Öte yandan Antalyaspor’da Erkan Eyibil, Naldo, Fredy ve Haji Wright, Süper Kupa’da Beşiktaş maçında sahaya çıkamayan diğer isimler. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.