Son dakika: Trabzonspor'un Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fatih Karagümrük'ü ağırladığı mücadelede deyim yerindeyse top, bir o kalede bir bu kaledeydi. İki takımın da mutlak 3 puan parolasıyla çıktığı maça hakem kararları, kaçan goller ve direkten dönen pozisyonlar damga vurdu. Müsabakada iki gol olurken, kazanan çıkmadı... Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta mücadelesinde Trabzonspor, VavaCars Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Medical Park Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı. Konuk ekip, 45+4. dakikada Lucas Biglia'nın frikik golüyle 1-0 öne geçti. Trabzonspor, 58. dakikada Vitor Hugo'yla 1-1'lik beraberliği getirdi. Bu sonucun ardından kazanamama serisi 4 maça çıkan ve üst üste 3. beraberliğini alan Trabzonspor, 73 puanla liderliğini sürdürdü. Karagümrük ise 47 puanla 10. sırada yer aldı. Trabzonspor, gelecek hafta Adana Demirspor deplasmanına gidecek. Karagümrük ise Giresunspor'u ağırlayacak.

BIGLIA'DAN HARİKA GOL

Karşılaşmanın 45+4. dakikasında gelişen Karagümrük atağında Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan'ın rakibine müdahalesinin ardından hakem Halil Umut Meler'in penaltı noktasını gösterdiği pozisyon VAR uyarısı sonrası faul olarak değiştirildi. Frikikte topun başına geçen Lucas Biglia, direkt kaleye vurduğu şutta ağları sarstı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

HUGO, EŞİTLİĞİ SAĞLADI

Mücadelenin 58. dakikasında Trabzonspor'un baskısı arttı. Hamsik'in ceza sahası içine doldurduğu topu Djaniny indirdi; müsait pozisyondaki Vitor Hugo, topu ağlarla buluşturdu ve skora 1-1'lik eşitliği getirdi.

ÜÇ DİREK BİRDEN

Müsabakanın 76. dakikada Trabzonsporlu Vitor Hugo'nun vuruşu direkten dönerken, 77. dakikada Karagümrüklü Samet'in vuruşu da aynı şekilde direkten oyun alanına geri döndü. Karagümrük'te 90+3. dakikada Burak'ın kafa vuruşu direkten dışarı gitti.

TRABZONSPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor, geçen hafta Gaziantep FK ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın ilk 11'ine göre 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı, son haftalarda alınan sonuçların ardından Anthony Nwakaeme ve Abdülkadir Ömür'ü tercih etmeyerek yedek kulübesinde oturttu. Nijeryalı oyuncunun yerine cezası tamamlanan Djaniny, Abdülkadir Ömür'ün yerine de cezası biten bir diğer oyuncu Bakasetas forma giydi. Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Trondsen'in yanı sıra Puchacz, Berat Özdemir ve İsmail Köybaşı, kadroda yer almadı.

61. RESMİ MAÇ

Brezilyalı oyuncu Vitor Hugo ile Djaniny, bordo-mavili takımdaki 61. resmi karşılaşmalarına çıktı. Trabzonspor - Fatih Karagümrük 11'ler... Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Hüseyin, Hugo, Denswil, Dorukhan, Hamsik, Bakasetas, Visca, Djaniny, Cornelius Fatih Karagümrük: Viviano, Salih, Burak, Luckassen, Caner, Biglia, Toure, Bistrovic, Ahmed Musa, Karamoh, Pesic

TRİBÜNLER KAPALI GİŞE!

Trabzonspor taraftarları, şampiyonluk yolunda ilerleyen takımlarını bu maçta da yalnız bırakmayarak soğuk havaya rağmen tribünlerdeki yerini aldı. Taraftarlar saatler öncesinden Medical Park Stadyumu’na akın etti. Karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükenirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) cezası nedeniyle tribünlerde yer yer boşluklar olduğu görüldü. Tribünlerde yüzde 94 oranında doluluk yaşanırken 40 bin 782 biletin 38 bin 551’i satıldı.

AVCI İLE DEMİREL’İN İLK DÜELLOSU

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımının başında Vavacars Fatih Karagümrük ile ligde karşılaştığı toplam 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Abdullah Avcı ile Fatih Karagümrük’ün hocası Volkan Demirel bugün kariyerlerinde teknik direktör olarak ilk kez karşı karşıya geldi.

CEZALILAR DÖNÜNCE KADRO DEĞİŞTİ

Trabzonspor’da kart cezalarını tamamlayan Djaniny, Siopis ve Bakasetas bugünkü karşılaşmanın kadrosunda yer aldı. Siopis yedek kulübesinde beklerken ilk 11’de Bakasetas ve Djaniny yer aldı. Cezaları dolan oyuncuların yeniden kadroya alınması nedeniyle bordo mavili ekipte Berat, Puchacz ve İsmail Köybaşı 21 kişilik kadroda yer alamadı.

NWAKAEME KESİK YEDİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fatih Karagümrük karşısına sürpriz bir rotasyonla çıktı. Son haftalarda performansında gözle görülür bir düşüş yaşayan ve bunu sahaya yansıtan Anthony Nwakaeme, teknik direktör Avcı tarafından yedek kulübesine çekildi. Abdullah Avcı bugünkü karşılaşmada Nwakaeme’nin yerine Djaniny’i ilk 11’de sahaya sürdü. Trabzonspor’da son haftalarda yeniden forma şansı bulan Hüseyin Türkmen bugünkü karşılaşma da forma şansı buldu. Avcı, orta sahada ise Dorukhan-Hamsik-Bakasetas 3’lüsüne yer verdi. Abdülkadir Ömür ile kart cezası dolan Siopis yedek kulübesinde forma şansı bekledi. Trabzonspor’da sakatlığı nedeniyle ameliyat olan Anderas Trondsen bugünkü karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

2 OYUNCU KART SINIRINDA

Trabzonspor’da ilk 11’deki Denswil ile yedek kulübesindeki Nwakaeme kart sınırında bulunuyor. Futbolcular bugünkü karşılaşmada kart görmeleri halinde gelecek hafta oynanacak Adana Demirspor maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Trabzonspor’da Djaniny Semedo ayrıca bugün bordo mavili formayla 61’inci karşılaşmasına çıktı.

KARAGÜMRÜK'E KARŞI 7'DE 7 YAPTILAR

Bu sezon İstanbul takımlarına karşı mağlubiyet yaşamayan Fırtına, bugün son kez evinde bir İstanbul ekibini ağırlayacak. Ligin ilk yarısındaki Karagümrük maçını 2- 0 kazanan Trabzonspor, rakibiyle 1’i Türkiye Kupası, 6’sı lig olmak üzere 7 kez karşılaştı. Bordo-Mavililer bu maçların hepsinden zaferle ayrıldı. Karagümrük’ün Süper Lig tarihinde 5 ve daha fazla karşılaştığı 20 takım arasında puan alamadığı tek rakibi Trabzonspor.

AVCI REKOR İÇİN SAHADA

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Karagümrük galibiyetiyle kariyerinin en yüksek puanına ulaşmak istiyor. Avcı, Başakşehir’in başında olduğu 2016-2017 sezonunda 34 haftalık ligi 73 puanla bitirmişti. Bordo-Mavililer bugün kazanırsa puanını 75 yapacak ve tecrübeli çalıştırıcı bitime 5 maç kala kariyer rekoru kıracak. Öte yandan Avcı, Trabzonspor’la çıktığı 3 Karagümrük karşılaşmasını da kazanmıştı. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.