Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda Antalya'da yapılıyor! 20 kilometre Kadınlar Yarışması'nda Perulu sporcu Leon kazandı Dünya Yürüyüş Şampiyonası'nda Antalya'da yapılıyor! 20 kilometre Kadınlar Yarışması'nda Perulu sporcu Leon kazandı
Antalya haber...Türk hentboluna kulüpler bazında ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırma başarısını gösteren Konyaaltı Belediye SK Kadın Hentbol Takımı, şampiyonluk hedefiyle başladığı 2022-2023 sezonunu Kastamonu Belediyesi'nin ardından 2'nci sırada tamamladı. Normal sezonu 2'nci sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazanan Mavi Kelebekler, ilk olarak Tekirdağ, sonrasında da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni geçerek play-off finalinde Kastamonu Belediyesi'nin rakibi olmuştu. Finalin ilk maçında kendi evinde, ikinci maçında da Kastamonu'da oynanan maçlarda rakibine mağlup olarak seride 2-0 geriye düşen Mavi Kelebekler, Kastamonu'da oynanan üçüncü maçı kazanarak şampiyonluk için umutlanmıştı.

MÜCADELELERİ ALKIŞ ALDI

Antalya'da taraftarının önünde oynadığı 4'ncü maçı da kazanarak durumu 2-2'ye getiren Mavi Kelebekler, serinin son maçında Kastamonu'da oynanan maçı talihsiz bir şekilde 29-24 kaybederek 2022-2023 sezonunu 2'nci sırada tamamladı. Karşılaşma sonunda büyük üzüntü yaşayan Mavi Kelebekler, düzenlenen törenle 2'ncilik kupasını aldı. Avrupa şampiyonluğunu kazandıkları sezonda Türkiye'de de şampiyon olmayı çok istediklerini ancak bu fırsatı son anda kaçırdıklarını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, "Sporcularımız play-off serisinde 2-0 geriye düştükten sonra çok iyi bir mücadele örneği göstererek durumu 2-2'ye getirmesini bildi. Bizlere bu sezon yaşattıkları mutluluk ve gurur için hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. Haberlerimizi InstagramFacebookTwitterTelegram hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.