Beşiktaş , Süper Lig 'in 5. haftasında Ankaragücü'ne konuk oldu. Eryaman Stadyumu'nda oynanan ve Mete Kalkavan'yı yönettiği 90 dakikada tam 5 gol çıktı. Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi, 26'da Giorgi Beridze ile golü buldu. 4 dakika sonra Jackson Muleka ile eşitliği yakalayan Kara Kartal, 35'te Dele Alli ile öne geçmeyi başardı. İngiliz yıldız, Süper Lig kariyerinde çektiği ilk şutta ilk golünü Ankaragücü filelerine gönderirken ilk 45 dakika Siyah Beyazlılar'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya iyi başlayan Sarı Lacivertliler'de sahneye bir kez daha Beridze çıktı ve Gürcü oyuncu skoru 2-2'ye getirdi. İki takım da karşılıklı ataklarla üstünlük sayısını ararken skoru belirleyen gol N'Koudou'dan geldi. VAR incelemesi sonucu 73. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen yıldız kanat oyuncusu, skoru belirledi ve karşılaşma Beşiktaş'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi. Teknik direktör Valerien Ismael yönetiminde sergilediği performansla dikkati çeken Siyah Beyazlı takım, Ankaragücü’ne üstünlük kurarak üst üste 3. galibiyetini aldı, 13 puana ulaşarak namağlup liderlik koltuğunu devraldı. Yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmadan mağlup ayrılan ve galibiyet hasretini sürdüren Ankaragücü ise 1 puanla son sırada haftayı tamamladı. Süper Lig'in 6. haftasında Başakşehir'i konuk edecek olan Beşiktaş, zorlu maçı kazanıp serisini 4 maça taşımayı ve liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Ankaragücü ise Alanyaspor deplasmanında galibiyet hasretine nokta koymaya çalışacak. Ankaragücü-Beşiktaş ilk 11'ler: Ankaragücü: Bahadır, Marlon, Mujakic, Atakan, Oğuz, Tolga, Beridze, Zahid, Pedrinho, Ariyibi, Macheda Beşiktaş: Emre, Rosier, Necip, Saiss, Masuaku, Salih, Gedson, Dele, Muleka, N'Koudou, Weghorst

KARTAL'DAN HEDEF GALİBİYET SERİSİ

Ligde çıktığı 4 maçın 3’ünü kazanan ve 1’inde beraberekalan Beşiktaş, haftaya 10 puanla lider girdi. Teknik direktör Valerien Ismael yönetiminde sergilediği performansla dikkati çeken Siyah-Beyazlı takım, bu akşam Ankaragücü’ne üstünlük kurarak üst üste 3. galibiyetini almayı hedefliyor.

ÖMER ERDOĞAN'IN İLK SINAVI

Süper Lig’in yeni ekiplerinden MKE Ankaragücü ise geride kalan bölümde henüz 3 puanla tanışamadı. Ligde bir beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayan Sarı-Lacivertliler, yeni teknik direktörü Ömer Erdoğan yönetiminde çıktığı ilk karşılaşmada galibiyet elde etmek istiyor. Ömer Erdoğan, son olarak Hatayspor’da görev yapmıştı.

BAŞKEN EKİBİ 11 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET

Ankaragücü ise Süper Lig’de 11 maçtır galip gelemiyor. Geçen sezon Spor Toto 1. Lig’de şampiyon olan Sarı-Lacivertliler, 2020- 2021 sezonunda Süper Lig’de çıktığı son 8 maçından galibiyetle ayrılamamıştı. Bu sezon da 3 maçtır kazanamayan Başkent ekibi, Süper Lig’deki galibiyet hasretini Beşiktaş karşısında dindirmeye çalışacak.