Galatasaray ile Hatayspor, Süper Lig'in 19. haftasında NEF Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi sarı-kırmızılılar, 4-0 kazanarak liderliğini perçinledi.

MATA DUBLE YAPTI

Karşılaşmanın başından sonuna kadar oyunda üstünlüğü rakibine vermeyen Galatasaray'da perdeyi 9.dakikada Kerem Aktürkoğlu açtı. Sarı-kırmızılıları farka götüren goller ise Mata ve Gomis'den geldi. Mücadeleye ilk 11'de başlayan Mata, 45+4. ve 45+6. dakikada attığı gollerle skoru 3-0'a getirdi. Sarı-kırmızılılarda son sözü ise Bafetimbi Gomis söyledi. Fransız yıldız, 77. dakikada skoru 4-0'a getiren isim oldu.

PUAN FARKI 7'YE YÜKSELDİ

Bu sonuçla Galatasaray, liderlik koltuğundaki yerini perçinledi. Sarı-kırmızlılar, ezeli rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını maç fazlasıyla 7'ye yükseltti. Galatasaray-Hatayspor ilk 11'ler: Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Oliveira, Torreira, Mata, Barış Alper, Kerem, Icardi Hatayspor: Erce, Kamil, Vranjes, R. Burak, Adekugbe, Aabid, Boudjemaa, Ruben Ribeiro, Saba, El Kaabi, Bertuğ GALATASARAY: 2 HATASPOR: 2 Galatasaray ile Hatayspor Süper Lig’de 5. kez rakip oluyor. Sarı-Kırmızılılar, 2 kez sahadan galip ayrılırken, Bordo-Beyazlılar da 2 defa rakibini mağlup etti. Bu maçlarda Aslan'ın 7 golüne, Hatay ekibi 8 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmadan Galatasaray 2-1’lik skorla galip ayrılırken, Hatayspor da evinde 4-2 kazanmıştı.

9 MAÇTIR KAZANIYOR

Aslan'ın, 7’si Süper Lig, 2’si Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 9 maçlık galibiyet serisi bulunuyor. Bu karşılaşmalarda Sarı-Kırmızılılar ligde KaragümrükBeşiktaş , Başakşehir, İstanbulspor, Sivasspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe’yi, Türkiye Kupası’nda da Ofspor ile Ankara Keçiörengücü’nü yendi.

İÇ SAHADA KARNESİ İYİ

Cim Bom, Süper Lig’de bu sezon evinde 7 maça çıktı. Aslan, bu mücadelelerde 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle16 puan aldı. Aslan, sahasındaki maçlarda 18 gol atarken, kalesinde 8 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar, ligde sahasında son olarak Ankaragücü ile karşılaştı ve rakibini 2-1 yendi.

EN AZ GOL YİYEN TAKIM

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 17 müsabakada 13 gol yedi. Sarı-Kırmızılılar, bu alanda en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Cim Bom ayrıca bu sezon ligde oynadığı 7 karşılaşmada da kalesini gole kapadı.

DRIES MERTENS KART CEZALISI

Fenerbahçe karşılaşmasında sarı kart gören Belçikalı futbolcu Dries Mertens, cezasından dolayı Hatayaspor mücadelesinde forma giyemiyor. Galatasaray'da ayrıca sakatlıkları bulunan Kazımcan Karataş ile Mathias Ross kadroda yer almadı.

4 FUTBOLCUDA SARI ALARM

Galatasaray’da 4 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Barış Alper Yılmaz, Kerem, Abdülkerim ve Berkan Kutlu ceza sınırında bulunan isimler. Bu futbolcular, Hatayspor karşılaşmasında sarı kart görmeleri durumunda 20. haftada İstanbul’da oynanacak Antalyaspor mücadelesinde cezalı duruma düşecek.